Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2018 14:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž vyrostl mezi vlky, ale po příchodu do lidské společnosti z ní byl znechucen. Do divoké přírody se už pokoušel i vrátit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Španěl prožil roky v přírodě a nejraději by se do ní zase vrátil.

O dětech vychovaných mezi divokými zvířaty v přírodě existuje řada příběhů. Pouze velmi malé procento z nich je skutečně pravdivých. Marcos Rodríguez Pantoja ze Španělska však jako malý chlapec prožil dlouho let bez jakéhokoli lidského kontaktu obklopen zvířaty. Marcos vyrůstal v 50. letech minulého století v rodině, která ho prodala farmáři žijícímu v horách.

Muž vyrostl mezi vlky, ale po příchodu do lidské společnosti z ní byl znechucen. Do divoké přírody se už pokoušel i vrátit
Zdroj: Tambako the Jaguar

Farmář zanedlouho zemřel a místo toho, aby se Marcos dobrovolně vrátil zpět do rodiny, zůstal žít úplně sám v přírodě. Naučil se spoustu triků k přežití a začal udržovat bližší kontakt i se zvířaty. Čas trávil i s vlky, díky čemuž si vysloužil přezdívku vlčí muž. Až ve věku 19 let ho zachránily španělské bezpečnostní složky, načež mu úřady umožnily integrovat se do lidské společnosti.

V současnosti dovršil Marcos již 72 let a ani po tak dlouhé době není s životem v lidské společnosti spokojen. Ve svém životě zažil mnoho posměšků a při práci neměl nikdy štěstí na dobrého šéfa. Neustále ho někdo zneužíval, protože Marcos byl naivní a věřil tomu, že lidé umí být i dobří a nesnaží se jen profitovat na osobách kolem sebe.

V rozhovoru pro deník El País přiznal posměšky za to, že neví nic o politice či fotbale, a dlouhá léta podobných zkušeností ho přinutila i k tomu, aby se pokusil vrátit zpět do přírody mezi zvířata. Mezi vlky se nedokázal vrátit, protože ho už nepoznávali, a tak musí svůj život dobojovat mezi lidmi. A ti jsou podle něj neuvěřitelně chladní.

Domů
Sdílet
Diskuse