Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2018 19:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

O čem je vlastně ještě dnešní společnost? Na Instagramu vše slepě lajkujeme a v ulicích si nevšímáme šance na lásku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ilustrace dokáží být často všeříkající hned po pár sekundách.

Kritizování naší dnešní společnosti se stalo menším trendem. Nejvíce se do něj zapojují umělci a tvůrci ilustrací, kteří se často objevují i na našem webu. Jan Siemen pochází z německého Kolína a profesionálně se věnuje tvorbě grafického designu, jenže ve volných chvílích využívá svou kreativitu i k tvorbě trefných obrázků. Nejde o žádné roztomilé a zamilované páry, ale o konceptuální zobrazení tvrdé reality našich každodenních dní, které jsou dnes do značné míry ovlivněny sociálními sítěmi a technologiemi.

Ilustrace německého umělce jsou v této chvíli ještě mnohem relevantnější, protože světem stále otřásá skandál z Facebooku, odkud unikly informace o mnohem větším počtu uživatelů, než se prvotně odhadovalo. Jan je dokonce ochotný i v komentářích na svém Instagramu a nebojí se fanouškům poradit, pokud jsou zvědaví, jak jeho ilustrace vznikají. Zatím ho sice sleduje necelých 10 tisíc uživatelů, avšak u podobné tvorby nebude trvat dlouho, než se stane skutečně populárním.

Domů
Sdílet
Diskuse