Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2018 10:51
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Americká ikona přitvrzuje designem i technikou. Nové Camaro dostalo 10stupňový automat

TECH
Uložit Uložené

Legendární pokračování novodobého pony caru prošlo faceliftem.

Jedna z největších ikon amerického automobilového průmyslu právě prošla rozsáhlou modernizací, a to jak designu, tak i techniky. Camaro s pořadovým číslem 6 tak po třech letech působení obdrželo facelift, kterým Chevrolet reaguje na obnoveného konkurenta, tedy nedávno zdokonalený Ford Mustang.

Největší designové změny evidujeme v předních partiích, kde se maska citelně zvětšila díky černému lakování horizontální lišty. Světlomety dostaly ještě přísnější grafiku a LED technologii, zatímco nárazník nabral na členitosti. Z profilu se nic nemění. V zadní části naopak kromě nového nárazníku padnou do očí jinak tvarované LED světlomety. Faceliftem přitom prošlo jak kupé, tak i kabriolet a většina motorických verzí.

Americká ikona přitvrzuje designem i technikou. Nové Camaro dostalo 10stupňový automat
Zdroj: media.chevrolet.com

Interiér získal modernější infotainment, couvací kamera zobrazuje náhled do vnitřního zpětného zrcátka, zatímco budíky by měly přejít z analogového do digitálního zobrazení. Bohužel, záběry interiéru zatím zveřejněny nebyly. Zásadní novinkou je příchod až 10stupňové automatické převodovky s pádly pod volantem. Základním agregátem je přitom benzinový čtyřválec 2,0 DOHC s výkonem 205 kW/275 koní. Dále následuje vidlicový, 3,6litrový šestiválec s výkonem 250 kW/340 koní. K osmiválcovým provedením zatím nebyly zveřejněny žádné zprávy.

Zpět
Sdílet
Diskuse