Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2018 17:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nechtěně odhalila drogový byznys svého přítele fotkami na Instagramu. Policistům se její záběry zdály mimořádně podezřelé

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Emily bude ještě dlouho vzpomínat na to, jak si na internetu nedala dobrý pozor.

Na sociálních sítích dnes trávíme dlouhé hodiny každý den, ale zřejmě ani ve snu by tě nenapadlo, že bys kvůli svým fotkám z Instagramu mohl skončit ve vězení. Vyzkoušela si to Emily Lock, protože usvědčila sama sebe právě přidáváním fotografií předmětů a míst, které si ze svého brigádnického platu nemohla dovolit. Emily studovala kriminologii a v té době začala chodit s mužem jménem Mark Price.

Sice sám sebe oficiálně označoval za stavaře, ve skutečnosti ale pracoval jako dealer drog a zejména kokainu. Mladá a naivní Emily chtěla po ukončení vysoké školy pracovat ve státní správě, ale šance žít na vysoké noze ji zradila. Na Instagramu se neustále chlubila výlety  a neváhala vyfotit ani své kabelky a oblečení za tisíce korun. V jejím šatníku bys našel značky jako Versace či Louboutin, a proto bylo policistům jasné, že přísun peněz je třeba prověřit.


Policisté provedli domovní prohlídku v příbytku jejího přítele Marka už minulé září a objevili při ní i pytlík obsahující 110 gramů kokainu. Ze sociálních sítí se dozvěděli i to, že Mark zainvestoval do auta od značky Audi, na které si dokonce vzal úvěr. Při jeho vyřizování lhal o svém zaměstnání. Po získání povolení k prohlídce mobilu našli policisté obviňující zprávy o tom, jak Mark vydělává přibližně 50 tisíc korun týdně prodejem drog, a tak ho už nebylo složité usvědčit. Kromě něj zatkli i několik spolupracovníků z drogového byznysu.

Všechno to přitom začalo fotkami zmiňované Emily, jejíž roční příjem z brigády v obchodě Lidl byl odhadovaný na přibližně 304 tisíc korun. Podle fotografií ze sociálních sítí však společně s Markem utratili minimálně 3 miliony korun za cestování a luxusní předměty. Na výlet do Thajska, který měli rezervovaný, se už nedostali, protože putovali do vazby. Mark Price si od soudce vysloužil trest na 7 let, zatímco Emily dostala 15měsíční trest.

Domů
Sdílet
Diskuse