Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 20:06
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Lístek na vlak byl tak drahý, že si na 160kilometrovou cestu koupil ojeté auto a ušetřil. V ideálním případě skončí dokonce v plusu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ve Spojeném království občas dosahují ceny lístků na vlak astronomických výšek.

Ceny lístků na vlak dokáží ve Spojeném království dosahovat závratných výšin. S pomocí různých slevových kódů a kuponů ale existuje řada způsobů, jak ušetřit. Uvědomuje si to i Tom Church, který už dříve založil stránku LatestDeals.co.uk, kde sdílí aktuální způsoby, jak ušetřit na nákupech.

Nedávno se při čtení příspěvku na portálu Reddit rozhodl udělat menší experiment. Našel tam muže stěžujícího si na vysoké ceny lístků na vlak přesně na trati, kterou měl v plánu využít i on. Za lístek v největší špičce mezi Londýnem a Bristolem si společnosti vyžádají klidně až 218 liber, což je nepochopitelná částka.

Lístek na vlak byl tak drahý, že si na 160kilometrovou cestu koupil ojeté auto a ušetřil. V ideálním případě skončí dokonce v plusu
Zdroj: Tom Church

Tom proto dostal nápad a na celou cestu se podíval ze zajímavého úhlu pohledu. Zašel na stránku s inzeráty a prohledával stará auta na prodej. Našel tam Hondu Civic z roku 1997, kterou majitelka prodávala za 80 liber, takže skoro zdarma. I když bylo auto vyrobeno před 21 lety, v únoru zvládlo kontrolu MOT a bylo způsobilé k jízdě v provozu.

Za 24hodinové pojištění zaplatil necelých 21 liber, za silniční daň v nejnižší kategorii na minimální období 6 měsíců zase 81 liber a benzín ho stál 25 liber. Dohromady vysolil za auto i s pojištěním, palivem a daní 206,81 liber, což je stále o více než 10 liber méně ve srovnání s cenou lístku za vlak.

Tom o svém pokusu natočil i video a úspěšně dorazil do cíle, přičemž momentálně je vlastníkem auta a plánuje ho prodat. Očekává, že by za něj mohl získat až 200 liber, ba co víc, nevyužitý zůstatek silniční daně mu stát vrátí, takže by na konci výletu mohl být dokonce v plusu.

Domů
Sdílet
Diskuse