Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2018 11:27
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Toto je najlepšia reportážna fotka za rok 2017. Horiaci muž vo Venezuele je symbolom krízy, počas ktorej zomreli desiatky ľudí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Víťazom prestížnej súťaže World Press Photo sa stáva fascinujúca fotka horiaceho muža v plameňoch.

Pred niečo viac ako mesiacom sme vás informovali o ďalšom ročníku prestížnej súťaže World Press Photo, ktorá každoročne rozhoduje o tom, komu sa podarilo za uplynulých 12 mesiacov zhotoviť najlepšiu reportážnu snímku. V článku sme si ukázali finalistov aj s krátkym komentárom, keďže každá fotografia za sebou skrýva silný príbeh a vznikla vo vypätej situácii. 

Zo všetkých finalistov bolo cítiť silnú emóciu, avšak skúsené oko holadnskej organizácie sa nakoniec muselo rozhodnúť pre jedného víťaza. Tým sa stal fotograf Ronaldo Schemidt z Agence France-Presse, ktorý na vlastnej koži zažil krízu vo Venezuele. Ešte v máji tam totiž vznikol protest kvôli nespokojnosti obyvateľov s prezidentom. Počas intenzívnych nepokojov zomrelo 165 ľudí, viac než 15-tisíc bolo zranených a 5-tisíc zatknutých.

Na dych vyrážajúcej fotke je zachytený horiaci José Víctor Salazar Balza pri pokuse o útek z násilných protestov. 

Toto je najlepšia reportážna fotka za rok 2017. Horiaci muž vo Venezuele je symbolom krízy, počas ktorej zomreli desiatky ľudí
Zdroj: Ronaldo Schemidt, Agence France-Presse
Domů
Sdílet
Diskuse