Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2018 17:52
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Nová funkce Facebooku má limitovat čas na přijetí žádosti o přátelství

TECH
Uložit Uložené

Máte plnou schránku žádostí o přátelství od prapodivných uživatelů a dost možná i falešných účtů? Facebook chce s novou funkcí omezit váš čas na rozhodnutí o schválení žádosti.

Facebook prožívá těžké časy. Uživatelé se v souvislosti s poskytováním detailních dat bojí o své soukromí a vedení společnosti musí zpracovat důmyslné řešení, které vzniklou paniku okolo facebookových nástrojů uklidní. Velikým problémem, kromě neinformovanosti velké části uživatelů, jsou facebookové falešné účty.

Jejich fungování sice Facebook oficiálně zakazuje, ovšem přiznejme si to na rovinu – založení a spravování falešného profilu pod cizím jménem i fotografií není nic až tak složitého. Z jednoho falešného účtu se můžete dostat do sítě značného množství uživatelů a spokojeně od nich „vysávat“ potřebné informace. 

Nová funkce Facebooku má limitovat čas na přijetí žádosti o přátelství
Zdroj: pixabay.com

Facebook proto v současnosti testuje novou funkci, která by uživatelům limitovala jejich čas na rozhodnutí o přijetí žádosti o přátelství. Testovací čas prozatím stanovila na dva týdny. Jednotlivé žádosti by pak měly zbývající čas ukazovat.

 

„Testování této funkce můžeme potvrdit. Je to způsob, jak pomoci lidem, aby ovládali i nežádoucí žádosti o přátelství, které při nepřijetí vyprší," uvedla společnost. Její vedení věří, že tento způsob bude schopný omezit činnost falešných profilů a zároveň udržovat vaši „schránku na přátele“ čistou a udržovanou. Jak bude funkce fungovat v praxi a zda vlastně vůbec něco změní, zjistíme až po jejím spuštění.

 
Domů
Sdílet
Diskuse