Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2018 23:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Americký boxer si nasadil trenky s pohraniční zdí, ale Mexičan ho pořádně zmlátil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký boxer musel uznat, že svému mexickému soupeři nemohl konkurovat.

Setkání dvou sportovců nemusí na první pohled znamenat zdánlivě nic, ale ve skutečnosti se za ním může skrývat napjatá politická situace. Určitě jsi zachytil množství zpráv o budování zdi na hranicích Spojených států amerických a Mexika, a tak tě možná nepřekvapí, že americký boxer Rod Salka si na souboj proti Mexičanovi Franciscu Vargasovi oblékl provokativní trenky.


Na nich se leskl nápis „America 1st“ a pokrýval je motiv cihlové zdi, čímž chtěl Salka svému soupeři jasně naznačit, co si o Mexičanech myslí. Možná právě i provokativní trenky vyburcovaly nakonec Vargase natolik, že v zápase naplno zabral a svého amerického soupeře poslal do kolen.

Předcházelo tomu několik velmi přesně mířených úderů přímo do hlavy, což Salka neměl šanci ustát a v zápase nemohl pokračovat. Nemístné provokování ve sportu se mu proto nevyplatilo a jeho prohru si užívali i diváci v Kalifornii, kde podpora pro výstavbu zdi není příliš vysoká.


Domů
Sdílet
Diskuse