Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2018 8:48
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I když se HBO snaží skrývat všechny podstatné informace týkající se jeho klenotu, o seriálu toho už víme dostatek.

Množství fanoušků seriálu se až do premiéry první epizody finální série Game of Thrones rozhodlo vyhýbat jakýmkoli spoilerům. Ty se na nás vrhají skutečně ze všech stran a jen málokdo najde vnitřní sílu, díky které odolá. Podaří se i vám vydržet až do roku 2019? Nebo se společně s námi vrhnete na všechny zatím dostupné informace?

Upozorňujeme, že následující řádky budou obsahovat obrovské spoilery!

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: HBO

Vzpomínáte si ještě na krásu a majestátnost sídla Starků z první série? Než Winterfell padl pod nadvládu Boltonů, šlo o skutečně nádherné sídlo. Po pozdějších reparacích se hrad dostal jakž takž do pořádku a znovuobsazením opevnění jeho původním rodem se vše vrátilo do starých kolejí. Zdá se ale, že nic dobrého nemůže v Game of Thrones trvat věčně.

Podle záběrů natočených amatérskou kamerou se kulisy používané k natáčení scén ve Winterfellu nacházely v plamenech. A je jen málo pravděpodobné, že se někomu z místních obyvatel podařilo při nedbalém zacházení s ohněm zapálit celý hrad. 

Z této pohromy pravděpodobně můžeme vinit pouze draky. Našim odhadem je velkolepá bitva mezi živými a mrtvými, které se hrdinové seriálu pokusili zadržet ještě na severu.

Když se ale plán A nepodařilo naplnit, nastoupili na scénu zbylí dva mazlíčci Daenerys a udělali s hradem a jeho okolím krátký proces. Nebo že by šlo o nového nemrtvého bojovníka Viseriona? Těžko říct. Je ale možné, že šlo o právě tento zmíněný epický boj.

Draci, respektive tedy dračí oheň, budou hrát ve finální sérii značnou roli. Nejenže jeho destruktivní silou padne nespočet válečníků na obou stranách barikády a asi shoří i rodný dům Starků, ale také padne popelem i hlavní město King's Landing.

Většina scén z této oblasti byla v minulosti natáčena v reálných městech, a to zejména v Dubrovníku. Tentokrát se ale replika King's Landing musela vyrobit v belfastských Titanic Studios, a to z celkem jasného důvodu. Město muselo shořet. 

V případě současné bašty Cersei Lannister se ale kromě zmíněných dračích útoků celkem naskýtá otázka, zda za podpálením města nestojí samotná královna a její milovaný „wildfire“. Co tipujete vy?

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: HBO

Popravdě, obě možnosti jsou velmi pravděpodobné. Důvod? Internetem kolují záběry ze zmíněných Titanic Studios, na kterých můžeme vidět obrovskou kuši proti drakům. 

Na ni si určitě dobře vzpomínáte při boji mezi Lannistery a vojskem Daenerys. Poprvé ji v seriálu použil Bronn. Podle všeho se její využití zopakuje i na půdě King's Landing.

Pokud tedy přijmeme fakt, že replika hlavního města v Titanic Studios slouží k natočení bojových scén a k vypálení King's Landing, ve spojení s přítomnou kuší na draky je téměř jisté, že na město zaútočí draci.

Jejich oheň tedy bezpodmínečně zasáhne velkou část města. Ale vzhledem ke stále vyhrocenějšímu konání Cersei bychom se ani nedivili, kdyby si z nějakého důvodu (nepřátelské vojsko) vypálila vlastní město na popel.

Třetí možnost je ta, že by se od zničeného Winterfellu museli Jon a Daenerys nakonec uchýlit až k hradbám hlavního města, kde Cersei nakonec skutečně přesvědčili, aby společně s nimi bojovala proti většímu zlu. 

Tím pádem by ona velká kuše naplněna šípy z dračího skla či valyrijské oceli mohla sloužit ke skolení Viseriona. Ale že by Cersei přišla k rozumu? Nepravděpodobné.

Web TVLine přišel s pozoruhodnou, avšak ne příliš šokující informací. Podle jejich tvrzení by v nejmenovaném, mimořádně populárním seriálu, který už nejednou získal cenu Emmy, a na obrazovky se nevrátí až do roku 2019 (asi je jasné, na co narážejí), měl nastat zvrat týkající se těhotenství. No kdo by to tak asi jen mohl být?

Pokud si vezmeme v úvahu všechny postavy mající v poslední sérii sex (Missandei a Grey Worm ze seznamu potenciálního oplodnění asi určitě škrtáme), hlavními kandidátkami budou zřejmě jen Cersei a Daenerys. Šance, že by v sobě měla Sansa Ramsayho dítě není sice nulová, ale pro příběh příliš nepravděpodobná.

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: HBO

Konec 7. série s sebou přinesl pro fanoušky hláškujícího a úsměvy rozdávajícího Tormunda jeden velký otazník. Přežil to, nebo ne?

Většina z nás byla dlouhou dobu názoru, že milovníci vraždění hlavních postav, jakými tvůrci Game of Thrones díky předloze George R. R. Martina dozajista jsou, by nenechali klíčovou postavu zemřít jen tak „off-screen“. Pokud jste smýšleli doposud podobně i vy, dělali jste pravděpodobně správně.

Stránka Buzzfeed přinesla prostřednictvím webu několik fotografií z natáčení v Belfastu, na kterých jsme mohli vidět krom jiných známých hereckých tváří vidět i Kristofera Hivjua, představitele Tormunda. 

Stále však nelze na sto procent potvrdit, že Tormund při pádu The Wall nezemřel a na natáčení nepřišel natočit jen nějaký ten flashback, ale podle mého skromného odhadu je určitě naživu.

Za krátký čas svého aktivního působení si Night King dokázal na svou stranu získat opravdu cenné spojence. Zatím nejlukrativnějším pěšákem na jeho šachovnici je drak Viserion, a pokud se mu nepodaří zabít a reinkarnovat ještě mohutnějšího Drogona, pravděpodobně půjde až do konce seriálu o jeho největší trumf. 

Ke své armádě si ale v 8. sérii připíše i šílené bojovníky na koni, Dothraky. 

Jak jinak, i k této informaci jsme se dopracovali díky nezbedným fanouškům, kteří se dostali dostatečně blízko natáčecím prostorům a získali řadu exkluzivních záběrů. 

Tyto konkrétní poukazují na obrovské zelené plátno a u něj na koních sedící muže oblečené v zelených outfitech a dothrackých potrhaných šatech. Ty tvůrci využívají právě k tomu, aby prostřednictvím CGI vytvořili takzvané „wights“ (zombie armádu Night Kinga).

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: Hogwort

Jon Snow už jednou zkoušel najít u Cersei pomoc a jak jistě víte, hned po jeho odchodu z King's Landing se mu zákeřná samozvaná královna otočila zády. Jejich setkání ze 7. série ale dozajista nebude posledním. Potvrzují to další foto záběry z natáčení, na kterých oba herce vidíme v lokalitách chorvatského Dubrovniku. 

Výše jsme již zmínili, že právě Dubrovník často tvůrci využívají k natáčení scén z hlavního města. Je tedy zřejmé, že Jon musel do těchto nevítaných končin znovu zavítat. Co za tím ale stojí? 

Přišel snad Cersei pouze slovně vyčíst, že spojeným silám Targaryen-Stark neposlala žádné vojsko? Tak naivní přece není ani on. Nebo že by ano? Velmi snadno by totiž mohl dopadnout jako jeho otec či další dva členové rodu Stark. 

Také je tu ale i malá, výše zmiňovaná možnost, že Jon a Daenerys jsou nuceni vést druhé kolo vyjednávání právě z toho důvodu, že je Night King stále více tlačí na jih. Jistou logiku to dává, no ne?

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: SPLASH NEWS

Finální série by nám měla dát odpověď na velkou část našich otázek a také ukončit dějové linky všech, pro příběh významných postav. Na některé ale tvůrci zřejmě tak trochu zapomněli.

Pokud patříte mezi fanoušky Branovy ochránkyně a kamarádky Meery Reed či dědice rodu Tully, Catelynina bratra Edmura, pravděpodobně vás příliš nepotěšíme. 

Herci Ellie Kendrick (Meera) i Tobias Menzies (Edmure) se aktuálně nacházejí ve velmi podobné situaci. Na natáčení seriálu se dosud neobjevili ze stejného důvodu. Nedostali žádnou pozvánku. 

Na margo daného tématu se herecký představitel Edmura vyjádřil následovně: „Popravdě, vůbec nevím. Edmure je podle všeho ve vězení, ale nadále žije. 

Co se týče prozrazování informací, jsou velmi opatrní. Doposud jsem od nich nic neslyšel. Zdá se mi, že mají množství dějových linek, které musí uzavřít. Kdo ví, zda se budou chtít vrátit i této.“

Co všechno zatím víme o 8. sérii Game of Thrones? Některé postavy se vrátí, ale s jinými už moc nepočítejte
Zdroj: HBO

Domů
Sdílet
Diskuse