Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2018 19:16
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Akční důchodkyně zpacifikovaly zloděje. 63letá Magda a 70letá Alžbeta se nedaly, zločinec neměl žádnou šanci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Byt další důchodkyně tak vykraden nebyl.

Když policie není nablízku, musí si místní poradit sami. Na Facebooku slovenských mužů zákona se zjevil úsměvný příspěvek o tom, jak se dvojice důchodkyň nedala zloději a místo toho, aby se skryly, vzdaly nebo okamžitě volaly policii, ho rovnou zpacifikovaly. 63letá paní Magdaléna si z okna svého bytu všimla, jak záhadný muž přeskočil plot k domu a z jedné z garáží vytáhl klíče. 

Magdaléně bylo okamžitě jasné, že jeho návštěva nebude věštit nic dobrého, vyběhla tak na ulici a s křikem svižně zalarmovala obyvatele. Na pomoc jí přiběhla 70letá paní Alžbeta, jíž Magdaléna popsala situaci. Alžbeta věděla, že klíč patří další paní, 82leté Marii, která však momentálně zalévala zahrádku. Důchodkyně se na místě rozhodly jednat, prohlédly místní byt a po chvilce narazily na nebezpečného neznámého. 

Odvážná důchodkyně Alžbeta ho však zpacifikovala a s pomocí Magdalény ho udržely pod kontrolou až do příchodu policie. Před zásahem mužů zákona dokonce stihly muži prohledat kapsy, ale šlo jen o drobnou krádež patnácti eur z Mariiny peněženky. Policisté však už muže dobře znali, 36letý František je totiž známým zlodějem. Obviněný skutek však spáchal na chráněné osobě, ve smyslu trestního zákona mu tak hrozí trest odnětí svobody na 3 až 10 let.

Domů
Sdílet
Diskuse