Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2018 16:38
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Legendární hiphopová formace Chaozz se vrací. Probíhající turné doprovodí živá kapela

REFRESHER
Uložit Uložené

Chaozz se po letech ohlašuje v plné energii.

Pražská kapela Chaozz, jedna z prvních komerčně úspěšných hiphopových kapel 90. let, se po 16 letech opět objevuje ve své formaci na pódiu a tento významný reunion oslaví rovnou několika zastávkami jejich tour. Turné má název Ale už a odstartovalo symbolicky v pátek 13. dubna ve vyprodaném sále brněnského Sona.

Chaozz na koncertní šňůře doprovodí živá kapela z Prago Union. Poprvé tu také zazní úplně nový track. „Refrén je: Pojď se vyvětrat, smrade. Trošku profoukneme ty kostlivce ve skříni. Určitě to ale nebude vzpomínací. Styl je něco mezi Chaozzem a Prago. Prostě to jediný, co umíme,“ říká Kato, jedna z nejvýraznějších tváří českého klasického hip hopu. 

Legendární hiphopová formace Chaozz se vrací. Probíhající turné doprovodí živá kapela
Zdroj: Vilém Kabzan

„Dneska už konečně budou moct přijít i ti, který to tenkrát měli od rodičů zakázaný. Myslím, že nejvíc za svý to vzal Fugaz, kterej si za těch patnáct let nesvlíknul ty stejný lacláče,“ dodal.

Otázkou zůstává, jestli se v návaznosti na tour chystá i nějaké album. To Kato nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Koncerty tak zatím zůstávají jedinečnou šancí vidět naživo kapelu, která utvářela historii českého rapu. 

Chaozz: Ale už tour 2018

13. 4. Brno, Sono

14. 4. Pardubice, Žlutý pes

27. 4. Plzeň, Papírna 4.

5. 5. Ostrava, Brickhouse

31. 5. Praha, Forum Karlín

Domů
Sdílet
Diskuse