Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2018 12:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kendrick Lamar dostal jako první raper Pulitzerovu cenu

HUDBA KENDRICK LAMAR
Uložit Uložené

Jeden z nejlepších hudebníků planety si za svůj poslední masterpiece vysloužil další vzácnou cenu.

Ještě v minulém roce vydal Kendrick Lamar své životní album s názvem DAMN., které se zaslouženě těšilo velkému úspěchu. Snad nikoho nepřekvapilo, když si za něj jeho autor převzal cenu Grammy za nejlepší rapové album a zvyklí jsme už i na rekordy ve všech dostupných žebříčcích. Aby toho nebylo málo, po dnešní noci je geniální hudebník držitelem i prestižní Pulitzerovy ceny. 

Tu máme všichni zafixovanou jako nejvzácnější žurnalistické ocenění, avšak již od roku 1943 je předávána také v hudební oblasti, a právě Kendrick je prvním majitelem z rapového žánru. Podmínkou přitom je, aby se oceněné dílo zabývalo problematikou života v USA, což v tomto případě platí několikanásobně. 

Hlavní cenu získal americký deník The New York Times a časopis The New Yorker za odhalení sexuální aféry filmového producenta Harveyho Weinsteina, která měla na svědomí celosvětovou vlnu odporu proti sexuálnímu obtěžování žen.

Domů
Sdílet
Diskuse