Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2018 15:21
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

14-ročný chlapec za volantom nafúkal pol promile. Senický školák si vraj dal jedno pivo a policajtov upútal pomalou jazdou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policajti odchytili školáka pod vpylvom alkoholu.

Má len štrnásť rokov, no to mu ani náhodou nezabránilo šoférovať motorové vozidlo, a to ešte aj pod vplyvom alkoholu. Policajti v meste Senica si všimli podozrivo pomalé auto a malého vodiča za volantom. Citroen Xantia tak zastavili a na ich prekvapenie z vozidla vystúpil len štrnásťročný chlapec. Muži zákona sa žiaka základnej školy rozhodli podrobiť dychovej skúške a na ich prekvapenie senický školák nafúkal 0,28 mh/l alkoholu, teda približne 0,58 promile.

Polícia následne kontaktovala rodičov chlapca a za ich prítomnosti bol previnilec vypočutý. Podľa jeho slov si pred jazdou dal jedno pivo a následne sa pomaly dostal cez obce Šaštín-Stráže, Borský Mikuláš a Senicu. Nikomu sa nič nestalo, no chlapec sa dopustil dopravnému priestupku a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Ak by mal 15 rokov, za jazdu pod vplyvom alkoholu by bol v plnom rozsahu zodpovedný, takto mu však hrozí pokuta do výšky maximálne 300 eur a zákaz vedenia motorového vozidla na 1 rok – k čomu aj tak nie je legálne oprávnený.

Domů
Sdílet
Diskuse