Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2018 20:43
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Lůžka fungují ve vlacích, tak proč ne v letadle? V novém Airbusu se pohodlně vyspíš a ještě i vyzkoušíš dětskou skluzavku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Luxusní Airbus bude v podpalubí skrývat hotový ráj.

Ve vlacích jsou lůžka již běžnou záležitostí, pokud tedy cestuješ na delší vzdálenost, nemusíš se obávat probdělých nocí. Ještě delší trasy než ty ve vlaku však překonáváme letadlem, ale tam se musíme spokojit jen se sedačkami. I přesto, že ty nejprestižnější třídy nejlepších aerolinek disponují inteligentními křesly, které se dokáží přeměnit v solidní lůžko, zkrátka to není pohodlná postel.

Společnost Airbus však nedávno představila návrhy, které by mohly celý koncept spánku na palubě letadla změnit. Do již existujících letadel Airbus A330 totiž chce nainstalovat speciální lůžkové kóje. Airbus spolu s francouzskou společností Zodiac Aerospace už připravili návrh podpalubí, ve kterém se má nacházet několik patrových postelí.

To však není zdaleka vše, součástí zbrusu nových rozložení podpalubí mají totiž být i konferenční místnost či například dětský koutek. V něm přitom nemá chybět ani skluzavka.

Airbus sice ještě nemá vyřízené potřebné povolení od úřadů, ale mezi leteckými dopravci už podporu našel. Lůžka v podpalubí však nejsou určeny pro cestující se základními letenkami, celý prostor má sloužit dražší business třídě nebo bude dostupný na základě příplatků k běžným letenkám.

Domů
Sdílet
Diskuse