Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2018 19:19
Čas čtení 0:00
Šimon Kucka

Avengers 4 bude ještě delší než dvouapůlhodinové Infinity War. Nejvíce čase na plátně dostane Thanos

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Co prozradil ředitel Marvelu Kevin Feige po zhlédnutí Infinity War?

Do premiéry Avengers: Infinity War zbývá už jen pár dní, a jsme velmi zvědaví, jak to nakonec po kvalitativní stránce dopadne. Prezident Marvelu, Kevin Feige, v jednom rozhovoru prozradil, co prožíval po prvním zhlédnutí Infinity War. Se svými vyjádřeními se k němu přidali i samotní scénáristé filmu, Christopher Markus a Stephen McFeely.

Kromě tří zmíněných pánů se ohledně celého MCU vyjádřili i režírující bratři Russovi, kteří za projektem stojí. Pojďme se tedy podívat na to, co bychom měli čekat nejen od Infinity War, ale i od Avengers 4.

Kevin Feige, ředitel Marvel Studios

Feige prozrazuje, že Avengers: Infinity War zatím nikomu ze široké veřejnosti neukázali, takže až po premiéře se ukáže, jak film svět přijme, protože podle šéfa Marvelu a zároveň producenta každého jejich počinu to bude emocionální horská dráha.

Kevin to podal takto: „Za všechno vděčíme jak scénáři od Chrise Markuse a Stephena McFeelyho, tak i režii Joea a Anthonyho Russových. Na Joshi Brolinovi v roli Thanose jsme měli obrovská očekávání. Věděli jsme, že pokud budeme nějakého záporáka chystat 6 nekonečně dlouhých let prostřednictvím různých filmů, bude to mít na diváky mnohem větší dojem.“

Ředitel Marvel Studios dále tvrdí, že cílem všech lidí ze studia bylo přenést zážitek, jaký měli lidé při čtení komiksů, na velké plátno. Tento cíl měl mít na paměti každý, kdo pracoval na prvním Iron Manovi.

Avengers 4 bude ještě delší než dvouapůlhodinové Infinity War. Nejvíce čase na plátně dostane Thanos
Zdroj: Marvel/Disney

Na otázku, který z režisérů marvelovek je největším komiksovým fanouškem, řekl Feige toto: „Pravdou je, že být fanouškům komiksu nestačí k tomu, abyste o něm mohli udělat film. Třeba porozumět postavám, vidět v nich potenciál a přivést je k životu. Sám jsem byl vždy větším fanouškům filmů než komiksů.

 

Zmínit však mohu například Peytona Reeda, režiséra Ant-Mana (2013), který je pravým komiksovým fanouškem, protože má doma kresby Ant-Mana ještě z dob, kdy byl malým chlapcem.“

O tom, kdy uvidíme první výsledky dohody mezi Disney a Foxem nevěděl Kevin Feige o nic víc než my ostatní (údajně).

Kevin Feige, prezident Marvel Studios

Avengers 4 bude ještě delší než dvouapůlhodinové Infinity War. Nejvíce čase na plátně dostane Thanos
Zdroj: en.wikipedia.org

Bratři Russovi, režiséři Infinity War

Russovci museli, podobně jako Kevin Feige, odpovědět na mnoho otázek ohledně jejich práce na MCU. Pochopitelně však odmítli prozradit, jaký název ponese poslední film o Avengers. Co však ale odhalili je fakt, že čtvrtí Avengers budou mít ještě delší stopáž než Infinity War. Ta má oficiálně trvat 149 minut.

Bratrská dvojka také neprozradila, kolik potitulkových scén uvidíme. Těšit bychom se ale určitě měli, protože takové gigantické dílo pospojovaných příběhů, jakým bude Avengers: Infinity War, nám zaručeně nabídne kvantum kvalitních easter eggů.

Christopher Markus a Stephen McFeely, scenáristé Infinity War

Hned na úvod byla Markusovi a McFeelymu položena otázka, zda si Infinity War užijí i lidé, kteří neviděli některé filmy MCU jako například Strážce GalaxieAnt-Mana nebo kterýkoli jiný snímek. Odvětili, že to vůbec nevadí, ale pro lepší a autentičtější zážitek je zajímavější, pokud máte marvelovky nasledované.

Markus a McFee však mysleli i na lidi, kteří mají v MCU velké mezery (myslíme takové, kteří neviděli ani jednu komiksovku od Marvelu). Pokud se tedy někdo takový najde, jako předpřípravu pro Infinity War by si podle scenáristů měl zhlédnout buď první Avengers nebo Captain America: Civil War.

Scénáristé se nechali slyšet, že rozhodnutí o tom, čí příběh v Infinity War skončí, sice přišlo právě od nich, ale samozřejmě muselo být schváleno vedením Marvelu, protože s některými postavami může mít studio plány do budoucna.

Absolutně však odmítají tvrzení, že by měl být navrácen život některé z mrtvých postav MCU. Podle autorské dvojice by si takové svinstvo vůči fanouškům jednoduše nedovolili.

Avengers 4 bude ještě delší než dvouapůlhodinové Infinity War. Nejvíce čase na plátně dostane Thanos
Zdroj: Marvel/Disney

Zajímavé je, co McFeely a Markus řekli o Thanosovi: „Nepsali jsme ho jako antagonistu, ale jako protagonistu Infinity War. Pravděpodobně má nejdelší screentime a nejvíce replik, takže prakticky většina Infinity War je o něm.“

Jsme tedy skutečně nadšení, že o Infinity War se samotný ředitel Marvelu vyjádřil jen pozitivně. Avengers do našich kin dorazí v předpremiéře již tuto středu, a tedy 25. dubna, respektive o den později. Těch pár dní snad nějak vydržíme, než zjistíme, co měli na mysli zmiňovaní režiséři a scénáristé, když mluvili o vykrystalizování celého MCU v podobě dvou závěrečných filmů. Nechme se tedy překvapit.

Avengers 4 bude ještě delší než dvouapůlhodinové Infinity War. Nejvíce čase na plátně dostane Thanos
Zdroj: www.comingsoon.net
Domů
Sdílet
Diskuse