Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2018 11:33
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Papež František vydraží své Lamborghini Huracán. Jeho cena může být až 9 milionů korun

TECH PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Speciální model Lamborghini Huracán LP580-2 dostal papež přímo od výrobce a byl vyroben na míru.

Ještě loni obletěla svět fotografie, na níž papež František podepisuje bílé Lamborghini Huracán. Už tehdy jsme věděli, že mu toto luxusní auto daroval výrobce, který si dal záležet na tom, aby bylo vyrobeno na míru. Kdo by to však byl řekl, že člověk v jeho funkci nenajde pro vozidlo s 573 koni a maximálkou až 319 km/h adekvátní využití?

Už v listopadu se papež rozhodl, že by jeho nádherný a vzácný Huracán neměl ztrácet na ceně za zdmi Vatikánu a dostali jsme informace o tom, že po prodeji má v plánu peníze rozdělit mezi čtyři charitativní projekty. Dnes již víme, že se bude 12. května konat dražba, která rozhodne o výši rozdělované částky.

Aukční dům odhaduje, že prodejní cena bude v rozmezí 6,5 milionu korun až 9 milionů korun, přičemž už nyní víme, na jaká konkrétní místa finance poputují. 70 procent půjde na rekonstrukci obydlí, náboženských prostor a budov v irácké oblasti Ninive, které utrpělo obrovské škody kvůli útokům ISIS. Zbývajících 30 procent si rovným dílem rozdělí tři různé charity pomáhající těm, kteří to potřebují nejvíce.

Zpět
Sdílet
Diskuse