Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2018 21:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bylo mu horko, tak otevřel nouzový východ v letadle, aby se dostal na čerstvý vzduch

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladý cestující bude dlouho vzpomínat na svůj hloupý nápad.

Mladý Číňan si kvůli vlastní nevědomosti pořádně zavařil. Seděl v letadle na letišti Mianyang Nanjiao Airport a už nedokázal dýchat vzduch, který se uvnitř udržoval, a proto ho napadlo, že si otevře okno. Nevíme, zda ještě nikdy neletěl, ale zaujal ho nouzový východ hned vedle, který si pak spletl s oknem.


Chytil kliku a dveře otevřel, což se samozřejmě stává výlučně v nouzových situacích. Dveře mu vypadly na nohy a v trupu letadla se najednou utvořila díra, přičemž se z ní nafoukla i záchranná skluzavka. Teprve 25letý Číňan proto získal přívod čerstvého vzduchu, avšak po pár sekundách ho už měli v rukou zaměstnanci letiště.

Za trest bude muset strávit 15 dní za mřížemi a zřejmě dostane i minusové body pro svůj sociální kredit, které by mu mohly zabránit cestovat v letadlech na určité časové období. Kromě toho dostane i pokutu ve výši přibližně 250 tisíc korun za to, že na letišti způsobil nečekané zpoždění, a tak připravil letecké společnosti o ušlý zisk. Číňan před policisty argumentoval, že neměl ani tušení o tom, jak fungují nouzové východy a považoval je za obyčejné okno. Jenže nevědomost neomlouvá.


Domů
Sdílet
Diskuse