Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2018 17:09
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Padesát korun za dlouhé stání ve frontě? Kaufland svým zákazníkům navýšil finanční kompenzaci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dlouhé fronty? Kaufland ukázal, že mu na zákaznickém pohodlí záleží.

Fronty nemá nikdo rád. Nedostatek pokladních však často vede k jejich neodvratnému vznikání, z čehož plyne jasná frustrace jak zákazníka, tak zaměstnanců supermarketu. Kaufland se rozhodl odměňovat zákazníky za dlouhé čekání u pokladen a zvýšil tak částku za kompenzaci na 50 korun

Právě v tomto nákupním řetězci prý bývají fronty zdaleka nejhorší. Ještě před nedávnem měl akci, kdy při čekání více než pět minut u samoobslužné pokladny dávat zákazníkům poukázku na 30 korun, tuto službu ale před časem zrušil. Kromě Kauflandu řeší podobné případy i Billa. Ta nespokojeným zákazníkům, kteří mají před sebou více než 5 lidí a nejsou otevřeny všechny pokladny, dává za dlouhé prostoje slevový kupon ve výši 20 Kč

Padesát korun za dlouhé stání ve frontě? Kaufland svým zákazníkům navýšil finanční kompenzaci
Zdroj: U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Stephanie Mancha/Released

Jiné velké obchody podobnou službu nenabízí. Albert v minulosti nabízel za více než pět lidí ve frontě papírovou tašku, tuto nepříliš velkorysou nabídku však už zrušil a nyní neposkytuje pro zákazníky žádnou kompenzaci. Za jeden rok údajně stihl rozdat na dva miliony tašek. Dlouhé fronty se prý nyní snaží řešit samoobslužnými pokladnami nebo skenery.

Jak často využívají „odškodnění“ nespokojení zákazníci Kauflandu, jeho mluvčí Renata Maierl neprozradila. Prozradila jen, že padesátikorunové poukazy jsou záměrem„Všechny naše záruky jsme nově nastavovali od 6. března. Byla to plánovaná věc v rámci celkového zkvalitnění služeb zákazníkům,“ uvedla. Můžeme tedy jen doufat, že se podobného vylepšování dočkáme i u jiných řetězců.

Domů
Sdílet
Diskuse