Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2018 12:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kanye West řekl, že bylo otroctví volbou, a teď se mu směje celý svět. Pozvali ho do Afriky, aby si prohlédl otrocké přístavy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký raper přišel kvůli svým výrokům o mnoho fanoušků.

Hudebníci potřebují často šokovat veřejnost, aby se stali středem pozornosti a jejich tvorba se lépe prodávala. Nejvíce to platí v období krátce před vydáním nového alba, což jen potvrzuje nedávné chování a výroky Kanyeho Westa.

Kanye po měsících úplného ticha zaútočil na sociální sítě, ale i tradiční média. Na Twitteru způsobil chaos poté, co veřejně podpořil Donalda Trumpa, ale to ani zdaleka nebylo všechno. Podpora amerického prezidenta ho sice stála množství fanoušků, ovšem poslední výrok na margo historie otroctví ho prakticky znechutil v očích milionů Američanů.


Kanye se objevil v rozhovoru pro TMZ, kde společně s moderátory probírali množství oblastí. Řeč se později dostala i na křehkou problematiku otroctví, což si Kanye West jako hudebník s tmavou pletí musí uvědomovat. Přesto z něj vyšla věta o tom, že pokud otroctví trvalo více než 400 let, pravděpodobně to podle něj nebylo nucené, ale dobrovolná volba jednotlivých otroků. Pokud si už lidé po předchozích výrocích mysleli, že Kanye nedokáže klesnout ještě níže, názorem na otroctví se mu to očividně podařilo.

Kanye West řekl, že bylo otroctví volbou, a teď se mu směje celý svět. Pozvali ho do Afriky, aby si prohlédl otrocké přístavy
Zdroj: Snoop Dogg/Instagram

Na internetu okamžitě začala vlna protestů. Lidé nedokázali uvěřit tomu, že je Kanye až tak obrovský ignorant, a proto mu začali nadávat i konstruktivně vysvětlovat, jak moc se mýlí. Na Twitteru vznikl hashtag #IfSlaveryWasAChoice, kde přibývaly vtipné a trefné obrázky o tom, jak by svět vypadal, kdyby se lidé chtěli nechávat dobrovolně zotročovat a pracovat bez nároku na jakoukoliv odměnu po 400 let. Na svého kolegu zaútočil i Snoop Dogg, který na Instagram přidal fotografii, kde má Kanye bílou pleť, čímž chtěl naznačit, že raper jako by ztratil pojem o historii a útrapách lidí s tmavou kůží.


Nejnověji se vyjádřil i nigerijský senátor Shehu Sani, který rapera ostře zkritizoval za to, co si dovolil říct. Prohlásil, že Kanye svými výroky vykonal potřebu přímo na hroby všech otroků, kteří si zažili dlouhá léta brutality a trápení. Nakonec rapera pozval přímo do Afriky, kde mu zajistí lístky i průvodce po několika přístavech, odkud odcházely stovky tisíc afrických obyvatel do zámoří, aby tam byly desítky let otroky. 

Domů
Sdílet
Diskuse