Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2018 9:24
Čas čtení 0:00
Sona O.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti

Uložit Uložené

Něžný a pozorný nebo drsný zlý chlapec? Kdo má největší šanci získat si ženské srdce.

Vkus je relativně subjektivní záležitost. Někomu se líbí něžní romantici, jinému zase drsní rebelové, ale určitě existuje alespoň pár chlapských vlastností, které dostanou většinu z nás do kolen. Jaké to jsou?

1. Smysl pro humor

Tento charakterový rys jednoznačně vyhrává. Muži by nás měli dokázat rozesmát, odlehčit vážnou situaci, potěšit po těžkém dni v práci či ve škole a vnést nám do životu kousek radosti. Zkus si představit rande, při kterém usrkáváš víno  a s kamennými tvářemi hovoříte o budoucnosti bývalého východního bloku nebo rozebíráte historii monarchie. Možná to dokáží Sheldon a Amy v Teorii velkého třesku, ale v realitě to až tak dobře nefunguje. Chceme se bavit a chceme se smát s našimi partnery. Zamračenci a morousové to mají určitě těžší.

2. Inteligence

Ano, je to sexy, máme rady chlapy, co nás dokáží něco naučit, mají přehled a umí udržet konverzaci na úrovni. Randit s někým, kdo má dokonalé tělo, hezký ksichtík a perfektně upravené vlasy je sice fajn, ale pokud nemá také něco v hlavě, velmi rychle nás to omrzí. Upravená prázdná schránka, která nemá kromě stylového designu co nabídnout, opravdu není to, co hledáme.

„Velmi se mi líbí, když je muž inteligentní, ale nemám ráda, pokud příliš mudruje a tváří se jako nějaký guru. Vše je třeba s mírou,“ řekla nám Miška a má pravdu. To, že jsi moudrý, je super, ale skutečně se nemusíš tvářit jako ředitel zeměkoule.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti
Zdroj: Public domain pictures

3. Gentlemani

Přestože v dnešní době to už není tak moderní, vždy nás potěší, když nám muž podrží dveře, vezme tašky s nákupem nebo uvolní místo k sezení. Značí to, že je pozorný a umí se chovat ve společnosti a nám to přinejmenším lichotí. Naopak chlapi, co všude vletí jako velká voda, nahlas krkají a okatě očumují jiné holky, nemohou čekat, že se jim nějaká vrhne kolem krku. Tedy, pokud samozřejmě nemá vážné problémy se sebevědomím a sebeúctou.

4. Samostatnost

Pouze muž, který je schopen postarat se sám o sebe, je skutečně zralý na to, aby se později postaral i o rodinu. Pokud hledáš pouze krátký jarní románek, asi ti to je jedno, ale při výběru dlouhodobého partnera je tato vlastnost určitě důležitá. A nejde jen o budoucnost jako takovou, určitě nás neurazí, pokud si dokážeš sám vyprat a nevoláš mámě vždy, když ti vychladne polévka na sporáku. Kromě toho, samostatní chlapi mají většinou i vyšší sebevědomí a nám dodávají pocit, že pokud bude třeba, můžeme se na ně spolehnout a oni neutečou před prvním problémem plakat mamce na rameno.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti
Zdroj: pexels.com

5. Pracovitost

Ty časy, kdy byl chlap živitelem rodiny jsou už dávno pryč a my to od vás ani nečekáme, ale pracovitý muž je vážně sexy. Lenoši, co se celé dny válejí doma a nechají se obskakovat fakt nikoho nepřitahují. Tedy, pokud nechceš nějakou dominu, co tě bude držet pod pantoflem, ale tobě to bude vlastně i tak jedno, protože se aspoň nemusíš zvednout z gauče. Pracovitý chlap má v životě určitě větší perspektivu než flákači a špetka ambcióznosti také neuškodí.

6. Emocionální otevřenost

Není nic horšího, než když muž neprojevuje, co cítí. Jasně že nechceme vedle sebe nějaké ufňukané děcko, co se rozbrečí u deníku Bridget Johnsonové, ale vyspělého muže, který se nebojí otevřeně mluvit o svých emocích. Pokud nás miluje, dá nám to patřičně najevo, pokud je s něčím nespokojený, nezakuklí se do sebe a nebude se tvářit, že je všechno ok, ale pěkně za námi přijde a vypoví se. Tak aspoň víme, na čem jsme a můžeme případné problémy řešit, když ale chodíš s kamennou tváří a všechno štěstí i neštěstí pouze dusíš v sobě, jen těžko dokážeme odhalit tvé skutečné pocity.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti
Zdroj: pexels.com

7. Skromnost

Zdravé sebevědomí je skvělá vlastnost, které si váží každá žena. Ale narcisy, co dokáží celé dny mluvit jen o sobě a svých životních úspěších, vážně moc nemusíme. Mnohem lepší je, když si zachováš určitou dávku střízlivosti a skromnosti, která nás okouzlí. „Líbí se mi muži, co jsou skromní, a dokonce i tak trochu tajemní. Zkrátka mám ráda, když jsou určité věci, co si nechávají pro sebe,“ řekla nám Kika. Takže proslov o ohromující kariéře, followerech na Instagram a autě za dvacet milionů si nech až na druhé rande.

8. Dokáže nás překvapit

Malé, nečekané pozornosti znamenají mnohem více než velké a drahé dárky. Nemusíš mít na účtu šesticiferné číslo, abys nám mohl udělat radost. Tak aspoň ukážeš, že na nás opravdu myslíš a víš, co máme rady. Nečekaná kytice květin, bonboniéra či přívěsek potěší každou z nás.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti
Zdroj: pexels.com

9. Nauč se vařit

To, že žena patří do kuchyně, už dávno neplatí. Nemusíš se točit u plotny jako profesionální kuchař, ale pokud se naučíš dobře vařit alespoň pár jídel, možná si jimi získáš naše srdce. Také podle průzkumu magazínu Men's Health se až 23 % žen líbí, když jejich partner umí vařit.

Po jakých mužích ženy touží aneb nejpřitažlivější mužské vlastnosti
Zdroj: pexels.com

10. Zodpovědnost

Pokud si s tebou dohodneme rande na osmou večer, tak čekáme, že tam i budeš a nenecháš nás čekat. Když nám slíbíš, že vyměníš žárovku na chodbě, tak to uděláš, aniž bychom ti to museli dvacetkrát připomínat. A když máš jít na rodinnou oslavu, tak to neodvoláš pět minut předtím. Zkrátka chceme, aby na tebe bylo spolehnutí a abychom tě nemusely do všeho hnát a doufat, že snad aspoň něco ze svých slibů dodržíš.

Domů
Sdílet
Diskuse