Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2018 12:38
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Každý měsíc v průběhu 2 let navštívili novou zemi. Atraktivní pár z Instagramu se potkal úplnou náhodou na thajské pláži

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zamilovaní Jake a Marie se vydali na dobrodružnou cestu po světě.

Nemusíš být hříšné bohatý na to, abys mohl procestovat celý svět. Nízkonákladové letecké společnosti či couchsurfing dnes umožňují lidem odletět na pár dní mimo domov za několik eur, a pokud si troufáš i na exotičtější výlet, země jako Vietnam či Thajsko tě přivítají i s výhodou nízkých životních nákladů. Právě v Thajsku se spojily cesty Jakea Snowdena a Marie Ferling.

Jake seděl na pláži a Marie pomáhala své kamarádce vylovit mobil z oceánu, a tak se Jake připojil a nabídl svou pomoc. Slovo dalo slovo a po čtyřech společně strávených dnech se cesty budoucích milenců rozcházely. Marie směřovala do Vietnamu a Jake do Kambodži, jenže láska ho přinutila udělat bláznivý krok. Za 200 eur nechal muže v Kambodži, aby mu vybavil víza do Vietnamu, a pak svou novou lásku překvapil.

Oba svůj vztah vzali skutečně vážně. Oficiálně se stali partnery po dvou měsících a cestování dohromady jim prý poskytlo dostatek společných zážitků jako běžnému páru po pěti letech. Ve svém vztahu mají jedno základní pravidlo. Počet společně navštívených zemí chtějí udržet nad počtem měsíců, které spolu strávili.

Zatím navštívili 22 zemí za 22 měsíců, ale v nejbližší době budou v cestování pokračovat. Marie přitom v Německu pracovala ve velké módní korporaci, zatímco Jake v životě preferuje občasnou práci. Pár měsíců tvrdě pracuje, aby pak mohl ještě více cestovat. S Marií procestovali jihovýchodní Asii, Střední Ameriku a potom i Evropu, aby se aktuálně vydali do severní Afriky.

Roztomilí zamilovaní tvrdí, že na podobný životní styl si člověk musí zvykat. Nejdůležitější je udělat první krok a skutečně se odhodlat zapomenout na zavedenou rutinu a bezpečnost vlastní postele. Pouze pokud si člověk cestovatelský životní styl vybere myslí i srdcem, jen tehdy si ho začne opravdu užívat. A i když je Instagram většinou na kilometry vzdálený skutečnosti, je třeba uznat, že Jake a Marie mají fotografie skutečně úchvatné.

Domů
Sdílet
Diskuse