Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2018 10:41
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Ruská webová stránka podněcuje uživatele k pronásledování a mučení homosexuálů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Týrání LGBT komunity se pro ně stalo hrou.

Lesby, gayové, bisexuálové a transsexuálové se v Rusku střetávají s ostrakizací a právními nepříjemnostmi, které běžný občan s tradiční orientací nezná. V zemi neomezených možností párům stejného pohlaví není poskytnuta stejná právní ochrana jako zbytku heterosexuální populace.

Od roku 2013 zde dokonce platí zákon o homosexuální propagandě, který zakazuje LGBT komunitě organizovat se do skupin nebo veřejně demonstrovat. Ruští homofobové si mohou připsat další bod ve válce mezi touto komunitou, a to díky organizovanému násilí prostřednictvím šílené homofobní stránky.

Webová stránka, která je známá pod názvem „Saw“ podle známého hororu, otevřeně prohlašuje, že kampaň by měla představovat „Návrat Čečenska“, tedy systematického mučení homosexuálů v ruské provincii, kde byl dokonce první koncentrační tábor pro lidi se stejnou orientací. Jejich hlavním cílem je vytvořit databázi homosexuálů, která bude obsahovat jejich fotografie a osobní údaje. Samotné pronásledování LGBT komunity nazývají hrou.

Kampaň nenávisti by měla podle všeho zahrnovat fyzické násilí, hladovění, mučení v různých podobách a následnou vraždu dotyčného. Uživatelé mohou nahrávat fotografie homosexuálů na stránku, přičemž stačí jen podezření z odlišné orientace. Na portálu se již objevují i fotky přátel, rodiny a blízkých, kteří se stýkají s homosexuály. Za poplatek je možné požádat o odstranění svého jména, fotografie a dat. V současnosti je stránka zablokována, ale tato bezcitná a krutá „hra“ dále pokračuje na ruských sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse