Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2018 17:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zaplatil bys 195 tisíc korun za největší burger světa? Přivezou ti ho na vozíku a nesnědl bys ho ani za týden

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Největší burger na světě by ti muselo pomoct sníst opravdu hodně lidí.

I když v současnosti už rekord za největší komerčně dostupný hamburger nedrží, před přibližně deseti lety se restaurace Mallie's Sports Grill & Bar ve státě Michigan zapsala do světoznámé Guinnessovy knihy rekordů.

Název hamburgeru zní Absolutely Ridiculous Burger a úctyhodně vyznívá i jeho hmotnost. Samotná restaurace již vícekrát překonala svůj vlastní rekord, přičemž její hamburger se objevil i v televizních programech. Před pár lety konzumaci hamburgeru vyzkoušela i skupina 40 lidí z relace Man v. Food, ale nebylo to v žádném případě jednoduché.

Zaplatil bys 195 tisíc korun za největší burger světa? Přivezou ti ho na vozíku a nesnědl bys ho ani za týden
Zdroj: Guinness World Record Book

Pokud by si zákazník chtěl objednat hamburger přímo v restauraci, bude muset do podniku zavolat přibližně 72 hodin předem, aby mohli kuchaři připravit obrovské množství masa. Burger vážící 816 kilogramů je přeplněn nejen výborným masem, ale také salátem, rajčaty, omáčkou a sýrem.

Každá surovina je přitom vážená na kila. Vrchní část housky musí kuchaři umisťovat velmi opatrně, a nakonec ti hamburger přivezou ke stolu na speciálním vozíku, protože by ho žádný číšník nedokázal zvednout.

Domů
Sdílet
Diskuse