Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2018 21:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Studentka se svlékla při prezentaci poté, co ji profesorka zkritizovala za oblečení. Prý její kraťasy přitahují mužské pohledy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Letitia prý nemohla poznámku své profesorky ignorovat.

Studentka Letitia Chai zareagovala na poznámku své učitelky před prezentací práce velmi netradičně. Letitia si na generálku prezentace oblékla letní outfit. Na sobě měla bledou košili a kraťasy, což se nezdálo jedné profesorce.

Rebekah Maggor jí měla hned při začátku prezentace říci, zda by si skutečně oblékla podobný outfit i na hlavní prezentaci. Vytkla jí, že si oblékla příliš krátké kraťasy, které prý přitahují mužský pohled více než obsah její práce. Zkritizovala ji i za to, že si prý konkrétní oblečení oblékla jen z důvodu, aby učitelům poslala provokativní vzkaz.

Letitia studuje na prestižní Cornell University a nepatří mezi lidi, kteří by si nechali pošlapat vlastní názor, a tak po chvíli vysvětlila své pocity a začala se svlékat. Namísto kraťasů naráz před učiteli a spolužáky stála jen ve spodním prádle, čímž chtěla poukázat na to, že není pouze objektem sexuálního zájmu mužů, ale ženou, která prezentuje svou práci a nepřišla poslouchat sexistické narážky.

Svůj hněv vysvětlila v příspěvku na Facebooku, který se rychle dostal do médií. Profesorka se jí měla omluvit a upravit své původní výroky, protože chtěla jen upozornit na to, že v konkrétních situacích by si měli lidé dávat větší pozor na to, jaký outfit zvolí.

Domů
Sdílet
Diskuse