Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2018 16:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Adrenalinový městský freeride Czech Downtown Series 2018 startuje už za týden v Ústí nad Labem!

SPORT
Uložit Uložené

Již tradiční akce UL-LET nabídne spoustu zábavy na příští pátek a sobotu.

První zastávku seriálu městských sjezdů pod názvem Czech Downtown Series obstará tradiční UL-LET, který se bude konat v termínu 18.–19. května v Ústí nad Labem. Akci pořádá Ústecká freeridová organizace již poosmé v řadě. Stejně jako v předchozích letech bude na jezdce i diváky čekat pořádná porce adrenalinu a dobré zábavy.

Akce odstartuje v pátek podvečer, kdy se odjede dual slalom za umělého osvětlení. Celá trať bude opět nasvícená bílým světlem, ale rozehrají ji i další barvy.  O  zvukomalebné podbarvení se postará přímo pod překážkou hrající DJ FEFE. 

Adrenalinový městský freeride Czech Downtown Series 2018 startuje už za týden v Ústí nad Labem!

Loni se na startu dualu sešly téměř tři desítky jezdců. A show to byla grandiózní. Letos se na start postaví i Angličan Ben Moore, který je specialistou na městské sjezdy a na úvod sezony vyhrál městský dual slalom v polském Těšíně. 

Účastnil se i největších jihoamerických sjezdů v čele s chilským Valparaiso. Páteční večer bude pak patřit i disciplíně Whip contest, kde o vítězích tradičně rozhodne ryze dámská porota. 

Adrenalinový městský freeride Czech Downtown Series 2018 startuje už za týden v Ústí nad Labem!

„V sobotu se soutěžní dění přemístí z areálu Letního kina až do samotného centra města. Trať downtownu se bude výrazněji lišit až v samotném závěru. O to více ale bude na posledních 100 metrech změn. Po dropu u ‚Vany‘, kde tepalo srdce závodu vloni, se letci letos mohou těšit na nefalšovaný průjezd domem.“

„Jakmile se srovnáme po dopadu dropu, odbočíme do Paláce Zdar a projedeme Informačním centrem města. Po této pasáži provoláme už jen hlasité nazdar a otevře se nám všeobjímající náruč Mírového náměstí. Centrum závodu s cílovým skokem bude právě tam,“ popisuje organizátor UL-LETu Vítězslav Stráňa Stránský. 

S cílovým skokem pak bude spjatá i další novinka, která je zárukou toho, že se divákům i závodníkům bude tajit dech a jen tak nepřestanou lovit nové adrenalinové zážitky. Půjde o vložený závod s názvem UL-LET Dirt jump contest.

Jeho ambasadorem se stal přední MTB diktátor Teodor Kováč. „Dirt jump bude probíhat před a po finále downtownu, právě a jen na cílovém skoku. Contest je jen pro pozvané jezdce,“ přibližuje vložený závod Vítězslav Stráňa Stránský. 

Adrenalinový městský freeride Czech Downtown Series 2018 startuje už za týden v Ústí nad Labem!

Na diváky opět čeká velkoplošná LED obrazovka s přenosem 6 kamer.  Za mikrofonem to rozbalí jako vždy Jiří Haff Haferník, jehož moravština strhne i starší kolemjdoucí. Speakování Dirt jump contestu obstará Jakub Ouvín aka Big Buba. Reportáž z UL-LETu již tradičně odvysílá ČT sport. Průběh celé akce bude možné sledovat i online skrz stream na Youtube.

Součástí akce bude i bohatý doprovodný program. Celé sobotní odpoledne a večer bude totiž na sousedním Lidickém náměstí probíhat street open air festival CULTURE UP. Jeho line-up potěší především všechny milovníky hip-hopu a rapu.

Hlavními headlinery budou Vojtanoo, Fosco Alma a Sharlota. Na hudební stage festivalu proběhne i vyhlášení vítězů všech kategorií obou závodů. Kategorie downtownu budou letos tři: ženy, muži a junioři. Po utichnutí posledních tónů CULTURE UPu, se zábava přesune do Café Alibi, kde se bude konat nadupaná Jägermeister afterparty. 

Adrenalinový městský freeride Czech Downtown Series 2018 startuje už za týden v Ústí nad Labem!

Více informací naleznete na webu czechdt.cz, kde probíhají i registrace závodníků. UL-LET i CULTURE UP se koná v rámci zážitkového  festivalu NA PLNÝ KULE. Další podrobnosti o akci najdete na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse