Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2018 18:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Co říkají čeští fanoušci na výkony svých hokejistů a jaké umístění očekávají? Zeptali jsme se v ulicích Prahy

REFRESHER
Uložit Uložené

U našich kolegů a kolemjdoucích jsme zjišťovali, jaký mají názor na aktuálně probíhající mistrovství světa v hokeji.

Aktuálně probíhající hokejové mistrovství světa v Dánsku je v plném proudu. Závěrečná část se blíží ke konci a v obou skupinách se ještě rozhoduje o tom, kdo bude bojovat o cenné kovy. I když šampionát zatím není až tak plný překvapení, máme možnost vidět skvělý hokej v podání těch nejlepších hráčů světa. Ti naštěstí nechybí ani v našem týmu, který má postup již jistý.

Zároveň je velmi příjemné vidět, jak každoročně dokáže hokejový šampionát semknout národ v jeden celek. Rivalita mezi městy jde stranou, zapomíná se na přešlapy i přetrvávající problémy a všem nám jde jen o jedno – podpořit reprezentaci fanděním. Jasně, neodmyslitelnou součástí jsou vlaječky na zpětných zrcátkách a hektolitry piva, avšak v první řadě je to o lásce k národu.

Nás samozřejmě zajímalo, jak vnímají Češi letošní mistrovství, a tak jsme se jich vyběhli zeptat. Vybrali jsme si načasování na den po zápase s Ruskem, který se naší reprezentaci podařilo úspěšně dobojovat v prodloužení a zajímalo nás, jak fanoušci nejen toto setkání, ale i celkové působení vidí. Zároveň jsme se dozvěděli i to, jak tipují celkové umístění a co je pro ně největším lákadlem.

Většina odpovědí se nesla ve velmi pozitivním duchu a i když se kolemjdoucí nechtěli nechat vyfotit, jejich odpovědi se do značné míry shodovaly s těmi zbylými. Respondenti si samozřejmě vysloužili i odměnu v podobě balíčků oblíbených Bohemia Chips, které jsou během MS povinnou výbavou.

Co říkají čeští fanoušci na výkony svých hokejistů a jaké umístění očekávají? Zeptali jsme se v ulicích Prahy

„Myslím, že český tým by se měl v každém zápase pokusit zabrat hned od začátku, protože v úvodní fázi nám dělal problémy zatím každý soupeř. Zápas s Ruskem jsem si užil, protože k hokeji určitě patří i nervy a napětí. Vybojovali jsme cenné dva body, které by mohly hrát roli při rozhodování o postupu.

Jsou mi velmi sympatické výkony brankáře Francouze – chytá jako boss. Určitě jsem rád i za posily z NHL, bez kterých bychom to měli výrazně komplikovanější. Vlastně jsou tahouny hry od chvíle, kdy přišli. Bude napínavé sledovat, jak si poradíme s dalšími papírově silnějšími soupeři. Pokud půjde vše podle plánu, tak i letos máme na finále.

Hokej je hra, při které záleží na milimetrech a sekundách, a to mě na něm baví nejvíce. Věřím, že Češi nám přinesou ještě hodně radosti ze sledování hokeje.“

Co říkají čeští fanoušci na výkony svých hokejistů a jaké umístění očekávají? Zeptali jsme se v ulicích Prahy

„Bojovnost tam je, ale jestli chceme pomýšlet na ta nejlepší umístění, bude třeba ještě trochu zabrat. Švýcarsko se Slovenskem bychom měli dávat snadněji. Zápas s Ruskem byl podle mě přelomový a už to půjde jen a jen snadněji. Škoda těch mnohočetných zranění. Ještě to může být dramatické kvůli kolísavým výkonům. Někdy předvádíme hru světové extratřídy, jindy nás trápí i ten největší outsider. Je to o nervy, ale právě proto to, myslím, máme všichni tak rádi.“

Co říkají čeští fanoušci na výkony svých hokejistů a jaké umístění očekávají? Zeptali jsme se v ulicích Prahy

„Český tým dělá chyby, ale zase má srdce, což jiným týmům chybí. To se potvrdilo i v zápase s Ruskem, který jsme si však podle mého názoru poctivě vybojovali. Určitě nám velmi pomáhají posily ze zámoří, které na ledě vidíme častěji, ale s tímto kádrem to můžeme dotáhnout ještě velmi daleko. Bude záležet, na jaké pozici budeme končit základní část, avšak technicky jsme pravděpodobně připraveni na kohokoliv a důkazem byl zápas s favoritem turnaje.

Bohužel, pokud by to šlo takhle dál se zraněními, asi by v závěru neměl kdo bruslit, takže věřím, že budou naši hráči pozornější a možná i o něco opatrnější. Co se týče celkového umístění, tak si myslím, že bychom mohli skončit na pozici do pátého místa. Velmi rád se však nechám překvapit.“

Domů
Sdílet
Diskuse