Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2018 13:24
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena 5 let léčila nachlazení, ale ve skutečnosti jí z nosu vytékal mozkomíšní mok

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kendra neměla pět let klidný spánek.

Neustále tekoucí hlen z nosu není nic příjemného. Množství lidí se obtížněji přizpůsobuje novým klimatickým podmínkám po přestěhování, ale vrásky na čelech vytvářejí i alergie. Právě alergii obviňovala ze svých zdravotních problémů Kendra Jackson. Po čase ji začal tekoucí hlen obtěžovat natolik, že zašla za lékařem. Neustále s sebou nosila kapesníky, protože musela zbavit své tělo nadbytečné tekutiny.

Pokud kapesníky nepoužila, tekutina jí pomalu začala stékat až do hrdla. Lékaři ani specialisté neměli žádnou bližší odpověď kromě té, že trpí intenzivní alergií, ale důvod se skrýval jinde. Její problémy začaly krátce poté, co byla v roce 2013 účastnicí autonehody. Po nárazu udeřila hlavou o palubní desku, jenže úder do hlavy by vysvětloval pouze chronické migrény.

Žena 5 let léčila nachlazení, ale ve skutečnosti jí z nosu vytékal mozkomíšní mok
Zdroj: Pixabay

Tekutina vytékající z nosu se však ukázala jako mnohem větší problém než jen hlen kvůli alergii. Kendra při nehodě udeřila hlavou tak silně, že jí z hlavy začala vytékat tekutina chránící mozek, mozkomíšní mok. Každičký den z ní vyteklo zhruba 230 mililitrů tekutiny, což měla způsobit prasklinka v lebce. Podobné vytékání je velmi vzácné a objevuje se zejména po traumatických úrazech hlavy.

Často se problém vyřeší sám, pokud pacient dostatečně odpočívá, ale v případech jako u Kendry je třeba podstoupit operaci. Lékaři jí při složitém zákroku díru ucpali a pacientka si vydechla, protože po pěti letech mohla opět zažít kvalitní spánek.

Domů
Sdílet
Diskuse