Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2018 17:02
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Kultovní S.T.A.L.K.E.R. dostane v roce 2021 přímé pokračování! O vývoj se postarají autoři jedničky

TECH
Uložit Uložené

Zničehonic k nám dnes zavítala skvělá zpráva z videoherního prostředí.

Pokud vám nečekané oznámení Rage 2 od Bethesdy (titul vyvíjí Avalanche Studios s pomocí id Software) před pár dny nestačilo, máme tu další velké překvapení. Bez jakýchkoliv náznaků byla právě oznámena hra S.T.A.L.K.E.R. 2. Vyjít má v roce 2021 a o vývoj se postará GSC Game World.

Ti vytvořili všechny původní tituly vydané na PC a plánovali i dvojku. Ta se však zrušila ještě v roce 2010, následně se rozpadlo i studio (mnozí talentovaní vývojáři odešli do 4A Games a vytvořili sérii Metro, jiní to zkoušejí s battle royale hrami a podobně).

Dnes tvoří studio značně odlišná vrstva vývojářů a nepochybně budou nabírat nové. My jen doufáme, že se jim podaří vytvořit kvalitního nástupce.

Podobných AAA post-apo her mnoho není, a i když nám Metro Exodus zažene hlad už začátkem roku 2019 (hra byla před pár hodinami odložena vydavatelem Deep Silver), dlouho potom nic nepřijde. Zatím se můžete podívat na oficiální web, žádné informace na něm ale nenajdete. Zbývá doufat, že autoři přece jen něco prozradí na E3 či Gamescomu.

Vydání je však velmi daleko, a tak bychom raději nic neočekávali. V každém případě, Stalker se vrací!

Kultovní S.T.A.L.K.E.R. dostane v roce 2021 přímé pokračování! O vývoj se postarají autoři jedničky
Zdroj: GSC Game World

Domů
Sdílet
Diskuse