Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2018 1:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Její vlak odjel o 25 sekund dříve. Japonská firma se hluboce omlouvá za chování, které nemá v místní společnosti co dělat

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložit Uložené

V Japonsku je přesnost velmi důležitou vlastností.

Japonská kultura klade velký důraz na dochvilnost. I proto si provozovatelé vlaků dávají obrovský pozor na to, zda jejich spojení odjíždí přesně na sekundu, aby lidem nezpůsobovali nepříjemnosti. Jen pár minut zpoždění může nabourat japonskému lidu denní program, ale problém není jen při zpoždění.

Pokud vlak odjede o trochu dříve, řada Japonců naneštěstí nestihne nastoupit. Před pár dny se společnost JR West dopustila nepřípustného chování. Její vlak ze stanice Notogawa směřující do stanice Nishi-Akashi ráno odjel už v 7:11:35 namísto 7:12. Vlak sestávající z 12 vagónů dostal signál od vlakvedoucího, který se mírně spletl a dal pokyn k odjezdu o něco dříve.

Její vlak odjel o 25 sekund dříve. Japonská firma se hluboce omlouvá za chování, které nemá v místní společnosti co dělat
Zdroj: Pixabay

Společnost proto vydala prohlášení, ve kterém se hluboce omlouvá za nepříjemnosti a uvědomuje si, že podobné chování je neomluvitelné. Firma bude důkladně zkoumat své kroky a bude se snažit zabránit jakýmkoli podobným incidentům v budoucnosti. Cestující přitom museli počkat na nový vlak šest minut, protože ze stanice odjížděl v 7:19.

Domů
Sdílet
Diskuse