Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2018 22:22
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Mladý pár pašoval dva kilogramy zlata v konečníku. Celníci si všimli jejich zvláštního stylu chůze a zatkli je

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pašovat zlato v zadku se nevyplácí.

Chtěli být bohatí, ale k zisku nechtěli přijít legální cestou. Pár ve věku 24 a 32 let, pocházející z města Hambantota, toto úterý letěl ze Singapuru (lety UL307 a UL122) do své rodné Srí Lanky. Při výstupu na mezinárodním letišti Bandaranaike v Katunayake si však úředníci z celní zprávy všimli něčeho podezřelého

Cestující se chovali podivně a to celníky zaujalo. Zarazil je hlavně jejich zvláštní styl chůze. Byli tedy zastaveni a podrobeni nestandardní prohlídce. Po rychlém ohledání a následném podrobení detektoru kovů se zjistilo, že v konečnících pašují zlaté cihličky

Mladý pár pašoval dva kilogramy zlata v konečníku. Celníci si všimli jejich zvláštního stylu chůze a zatkli je
Zdroj: istara/Pixabay.com

Ukázalo se, že mladý pár se snažil propašovat do země 8 a 12 kusů zlata, každý o hmotnosti 100 gramů. Zakázaná nitrotělní zásilka měla hodnotu 13 milionů srílanských rupií, tedy něco okolo 1,78 milionu korun. Odhalení pachatelé byli okamžitě zatčeni.

Toho dne zatkla policie i dalšího pašeráka, nespolupracujícího se zmiňovaným párem, který se pokoušel zlato dostat do země ve svých botách. Prodej zlata bývá výnosným byznysem. Pašeráci nakupují drahý kov v zemích, kde je levnější a poté ho prodávají dráž např. v Indii nebo dalších zemích. S podobnými případy se místní celní správa setkává téměř každý týden.

Domů
Sdílet
Diskuse