Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. května 2018 18:45
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Š jako škrr, řekl soutěžící v AZ-kvízu, pak zadaboval. Za své vědomosti si odnesl křížovkářský slovník

ZAJÍMAVOSTI SOUTĚŽ
Uložit Uložené

Důležitá zpráva o jednom důležitém činu.

Mladí na internetu se baví výstřižkem z pořadu AZ-kvíz a z dílu, který byl odvysílán ve středu 16. května. Účastník této soutěže, Adam, se probojoval až do finálového kola, kde při volbě písmenka označil Š. K tomu však dodal přirovnání „Š jako škrr“ s věrným napodobením přesně podle atlantských raperů.

Aby ztvrdil svoje spratkovské kořeny, na konci dílu (kdy tedy bohužel v napínavém finálovém klání prohrál) ještě udělal populární dab. Jako cenu útěchy si odnesl křížovkářský slovník, hru AZ-kvíz speciál a jakési „nakládání a uzení“, pointa je tedy jasná – mít vědomosti se vyplácí

Již v minulosti vznikaly v této soutěži šprýmy, či účastníci, z kterých se na internetu stal kult. Započala to více než před dekádou pěstební dělnice (snad jedno z prvních ryze českých internetových memů), vzpomínáme však i na muže, který vyhrál soutěž pouhým klikáním a jedním z legendárních účastníků je také smolař Petr

Pořad AZ-kvíz je nejdéle vysílaná vědomostní soutěž České televize. Na televizních obrazovkách je od roku 1997. Díky tomu kolem sebe má zvláštní auru zahrnující věrné seriózní účastníky, kteří však vyhrávají velmi symbolické ceny v řádech stovek korun. I přesto, nebo možná právě proto, si oproti jiným televizním soutěžím zachovala neodmyslitelné místo v srdcích diváků.

Domů
Sdílet
Diskuse