Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. května 2018 20:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Čerstvé maminky sdílejí autentické momentky krátce po porodu. Ženské tělo je krásné, i když si prochází nejnáročnějšími chvílemi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ženy si zaslouží nemalý obdiv.

Těhotenství a porod nepochybně patří mezi nejkrásnější období a momenty v životě žen i mužů. Roztomilé fotografie na sociálních sítích, na kterých čerstvé maminky pózují s vypracovanými břišními svaly krátce po porodu, se však často nemusí zakládat na pravdě, na což se snaží poukázat instagramový účet Take Back Post Partum.

Ten založila January Harsh, která věří, že namísto zkreslených momentů bychom se na sociálních sítích mohli raději chlubit autenticitou a upřímností. Inspirovala proto již desítky žen, aby zahodily své starosti, předsudky či obavy a místo toho zvěčnily ty nejkrásnější upřímné chvíle po porodu, když je břicho ještě povislé a nese si následky těhotenství. Není přece nic špatného na tom, pokud žena světu ukáže své tělo po porodu v přirozeném světle.

I sociální sítě přitom přispěly k tomu, že pár mladých maminek má občas pocit, že musí být v nejlepší formě již týden po porodu a měly by rovnou vyběhnout v plavkách na molo, ale skutečnost vypadá jinak.

Domů
Sdílet
Diskuse