Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2018 13:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rozplakal i vlastního otce. 6 let potají studoval, aby napravil zklamání a smutek, které rodičům způsobil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rodiče byli po vyhození ze školy mimořádně zklamaní a on si to rychle uvědomil.

Naši rodiče nám v dětství mohou předat mnoho moudrostí, zvyků a pravidel, aby z nás vychovali správné lidi. Jedním z nejkrásnějších darů, které od nich můžeme dostat, je nepochybně vzdělání. Vzdělání je základem každého životního příběhu mladého člověka, ale mnoho mladých si ho neváží až do momentu, dokud není příliš pozdě.

Množství teenagerů končí bez školy i práce, protože si na ni nemohli najít čas a raději upřednostnili aktivity, které by možná mládež ani provádět neměla. Jindy je na vině těžká životní situace či obyčejná lenost. Hanss Mujica nebyl na střední škole vzorný student, ale pokračoval na vysokou. Svou aktivitu nezvyšoval, a tak po čase škole došla trpělivost a Hansse jednoduše vyhodila.

Před šesti lety přišel se smutnými zprávami domů, a když spatřil výrazy obličeje svých rodičů, naráz si uvědomil, co to se svým životem dělá. Jak sám napsal, podobné zklamání a smutek u nich neviděl od momentu, kdy se dozvěděli o smrti jeho staršího bratra.

Obrátil proto svůj život naruby a následující roky potají znovu začal studovat. Nebyl to snadný úkol, ale Hanss ho zvládl a po šesti letech získal titul. Své rodiče si zavolal do areálu školy pod záminkou, že potřebuje fotografie na jeden projekt. Více slov už zřejmě netřeba, protože všechno zachytilo samotné video.

Domů
Sdílet
Diskuse