Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2018 18:04
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pražská plynárenská umožní zákazníkům od příštího měsíce platit bitcoinem

TECH
Uložit Uložené

Další česká společnost, která vítá současné trendy.

Kryptoměny jsou i přes jejich občasnou nestabilitu velmi oblíbeným platidlem, zvláště mezi mladými. Nákup bitcoinu se stal loňský rok hitem a stále více lidí ho využívá k placení běžných věcí. Všímají si toho samozřejmě i velké společnosti, které se chtějí svým zákazníkům přiblížit, a proto zkouší nové způsoby, jakými lze jejich služby uhradit.

Loni v květnu začal přijímat nejrozšířenější kryptoměnu, bitcoin, největší internetový prodejce v Česku Alza.cz, letos na něj navázal i oblíbeným litecoinem. Tuzemských obchodníků využívající tuto možnost přibývá a nyní v ní bude začínat i poskytovatel energií Pražská plynárenská. Od příštího měsíce svým zákazníkům umožní platit faktury v bitcoinech.

Pražská plynárenská umožní zákazníkům od příštího měsíce platit bitcoinem
Zdroj: BTC Keychain/Flickr

„Už v červnu otevřeme platební bránu. Ta pro nás platbu v bitcoinech automaticky převede do normální měny, takže nebudeme spekulovat o vývoji kryptoměn. Ale pokud chce někdo platit alternativním způsobem, chceme mu to umožnit,“ uvedl pro Hospodářské noviny šéf představenstva Pražské plynárenské Pavel Janeček

Společnost chce omladit, nechce, aby byla vnímána jako starý nemoderní korporát. Peníze bude po převodu okamžitě převádět do domácí měny

Přijímat kryptoměny u nás začala kavárna Paralelní polis, která na rozdíl od ostatních firem kryptoměnu do českých peněz nepředvádí, naopak podporuje alternativní formy placení a jinak než kryptoměnami tu nelze platit.

Domů
Sdílet
Diskuse