Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2018 11:33
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Tesla si troufá na BMW M3. Model 3 dostane nejen 2 motory, ale i verzi Performance

TECH
Uložit Uložené

Nové provedení se k zákazníkům dostanou údajně až v létě.

Produkce nejnovějšího sériového elektromobilu od Tesly sice stále statečně zaostává za ambiciózním plánem, ale Model 3 bude možné již brzy koupit ve zcela nových verzích. Přibližně rok po oficiálním představení finální verze se totiž vynořují na povrch první oficiální informace k chystaným variantám. Prakticky od začátku produkce bylo jen otázkou času, kdy přijde na řadu i verze s dvojicí elektromotorů, no a díky sociálním sítím již víme, kdy se tak stane.

Jelikož Tesla momentálně ve velkém bojuje s produkcí, a hlavně doručováním nových trojkových modelů, mohlo by se zdát, že na další, individuálnější provedení není prostor. Jak však naznačil sám Elon Musk prostřednictvím Twitteru, Model 3 s duálním motorem a pohonem všech čtyř kol bude možné objednat překvapivě již příští týden.

To je vskutku zajímavá informace, zejména když Tesla poslední měsíce příchod této verze prakticky vůbec neoznámila. O klasický Model 3 navíc projevily zájem v „předprodeji“ statisíce zákazníků a jen zlomku z nich byly doručeny. Tak či onak, zákulisní informace hovoří o tom, že Model 3 s pohonem všech čtyř kol by měl akcelerovat z 0 na 96 km/h za 4,5 sekundy, maximální rychlost bude 225 km/h a na jedno nabití papírově zvládne 499 km. Předpokládá se, že cena bude s dotací na úrovni 40 tisíc dolarů (880 000 Kč).

Tesla si troufá na BMW M3. Model 3 dostane nejen 2 motory, ale i verzi Performance
Zdroj: www.autoevolution.com

Kromě toho se však dočkáme i verze s dodatkem Performance, kterou osoby ze zákulisí značky upozorňují na souboj s BMW M3. Rovněž se bude chlubit elektromotorem na každé nápravě, akceleraci však Model 3 Performance zvládne o sekundu rychleji, tedy za 3,5 sekundy. Dojezd by měl být identický, zatímco maximální rychlost až 250 km/h. Cenové relace údajně začnou na částce 78 tisíc dolarů (1,7 milionu korun). Parametry tak bude novinka opravdu M3 konkurovat, ba co víc, v akceleraci ji i překoná. Nechme se však překvapit, zda se Tesla opravdu ubere takto troufalým srovnáváním.

Domů
Sdílet
Diskuse