Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2018 11:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple od Samsungu vysoudil 539 milionů dolarů za kopírování. Nejnovější rozsudek možná ještě pořád není konečný

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Samsung se dlouhá léta soudil o výšku finančního odškodnění.

Nekonečný soudní spor mezi společnostmi Apple a Samsung se opět posunul o krůček dopředu. Žaloba se po soudech táhne více než sedm let. Apple v roce 2011 zažaloval Samsung za porušení patentu a okopírování několika prvků na smartphonech, přičemž kalifornská společnost vyžadovala finanční kompenzaci ve výši 1 miliardy dolarů.

Soud v roce 2012 skončil ve prospěch Apple, ale po sérii odvolání se proces dostal až k Nejvyššímu soudu Spojených států amerických. Po všech procesech Samsung zaplatil Applu 399 milionů dolarů, avšak nejnovější rozhodnutí federálního soudu v San Jose způsobilo nové vrásky na čelech představitelů jihokorejské společnosti. Za okopírování designu telefonů iPhone jako zahnuté rohy, černý displej s výběžky či mřížkou ikon aplikací přikázal soudce Samsungu zaplatit 539 milionů dolarů.

Apple od Samsungu vysoudil 539 milionů dolarů za kopírování. Nejnovější rozsudek možná ještě pořád není konečný
Zdroj: Janitors/Flickr

Jak jsme již zmínili, Samsung v minulosti zaplatil 399 milionů, takže poslední verdikt znamená, že společnost musí zaplatit už jen rozdíl v podobě 140 milionů. Je možné, že konečná výše kompenzace představuje kompromisní řešení mezi oběma společnostmi, jelikož Apple původně žádalo 1 miliardu, kterou mu porota i přiznala, ale Samsung ji odmítl zaplatit. Zatím není jasné, zda se Samsung bude odvolávat, ale pokud tak neučiní, jeden dlouhý soudní proces zřejmě skončí.

Domů
Sdílet
Diskuse