Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2018 21:47
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

106letá stařenka za dlouhověkost vděčí tomu, že se vyhýbá mužům. Nikdy v životě neměla rande a vztahy jsou dle ní stresující

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Madeline Dye má v názorech na muže jasno.

Už jen dožít se stovky je obrovským úspěchem, ale pokud se toto velké jubileum někomu podaří překonat ještě o několik roků, jde o pořádný důvod k radosti. Mnohými moudry se může pochlubit i Madeline Dye, která žije již 106 let, a myslí si, že za její dlouhověkostí stojí dvě striktní životní pravidla. Žádní muži a žádné podniky.

Madeline se narodila v Sheffieldu v roce 1912, kdy se potopil i Titanic. Nebyla ani na jednom rande. Všechna odmítla, muži jsou totiž podle ní jen zdrojem stresu v životě. A to samé platí i pro zábavní podniky. Divoká zábava, ale také opletačky s muži zkrátka nejsou nic pro ni, proto si pro svou životní cestu zvolila klidný životní styl.

Přiznává však, že i když právě toto považuje za základ její dlouhověkosti, zřejmě ji ovlivňuje i zdravý životní styl. Když ještě 106letá stařenka chodívala do práce, denně se čtyřikrát otočila na dva kilometry dlouhém kopci. Celý život tak byla ve formě a v žádném případě se jen tak neválela po domě nebo neměla sedavé zaměstnání.

Stařenka se živila zejména svazováním knih, měla mnoho přátel a její stošestka v žádném případě nevypadá jako bezmocnost na posteli. Žije sice s chůvou, ale sama se pohybuje bez problémů, a i když zřejmě maraton nezaběhne, k běžné chůzi ani nepotřebuje opěrnou berličku.

106letá stařenka za dlouhověkost vděčí tomu, že se vyhýbá mužům. Nikdy v životě neměla rande a vztahy jsou dle ní stresující
Zdroj: reddit/swns
Domů
Sdílet
Diskuse