Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2018 16:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bůh mu řekl, že potřebuje čtvrté soukromé letadlo. Kazatel žádá věřící o 54 milionů, aby mohl po světě šířit své myšlenky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Televizní kazatel Jesse Duplantis nemá problém od svých věřících žádat miliony dolarů.

Zejména ve Spojených státech amerických si udržují obrovskou popularitu kazatelé, kteří šíří slovo boží prostřednictvím televizních obrazovek a reklam. Jesse Duplantis je známý kazatel, který již dlouhá léta vede lidi po celém světě k tomu, aby se obrátili k  náboženství, protože bůh je jediná cesta, ale vedle své misionářské práce vydělává na věřících neuvěřitelné peníze.

Za posledních 24 let si koupil už čtyři soukromá letadla a nejnověji pobouřil veřejnost poté, co své věřící požádal o 54 milionů dolarů, aby si mohl pořídit jedno z nejmodernějších soukromých letadel současnosti. Jesse šíří víru pomocí své organizace Jesse Duplantis Ministries a lidi konečně začal zajímat i jeho rozsáhlý majetek.

Kazatel nahrál na internet minulý týden video, ve kterém vysvětluje, k čemu mu bude čtvrté soukromé letadlo sloužit. Prý mu samotný bůh řekl, aby si letadlo opatřil a věřil v něj, protože potřebuje efektivní dopravní prostředek na cestování po světě. Všechna předchozí letadla, která vlastní, nedokáží přeletět na jakékoliv místo na naší planetě bez zastávky na doplnění paliva, což si však kazatel nemůže dovolit.

Namísto toho potřebuje letadlo Dassault Falcon 7X s dostatečně velkým doletem, protože si už na svém pozemku stihl vybudovat i tankovací stanici a nemusí proto platit cizím společnostem. Argumentoval se slovy, že kdyby dnes žil Ježíš Kristus, necestoval by přece po světě na oslíkovi, ale potřeboval by soukromé letadlo.

Domů
Sdílet
Diskuse