Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2018 12:35
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Nejdražší německý malíř prodá 18 svých obrazů. Výtěžek půjde bezdomovcům

KULTURA NĚMECKO
Uložit Uložené

Gerhard Richter se rozhodl pomoct potřebným dražbou svých známých děl.

Jeden z nejvýznamnějších německých malířů současnosti, Gerhard Richter, se rozhodl zužitkovat svůj talent pro něco dobrého. Věnoval svých 18 děl galerii fiftyfifty. Jeho obrazy jsou ceněny na nejdražší v zemi, což z něj dělá jednoho z nejbohatších lidí v Německu

Slavná düsseldorfská galerie fiftyfifty je známá tím, že dává 50 procent svých příjmů na pomoc bezdomovcům. Do dražby půjdou 3 soubory 6 uměleckých děl, které jsou součástí probíhající Richterovy série Cage f.ff z roku 2015. Očekává se, že by prodej mohl vygenerovat 860 až 1 milion eur, což by bylo zhruba 22 až 26 milionů korun.

Nejdražší německý malíř prodá 18 svých obrazů. Výtěžek půjde bezdomovcům
Zdroj: Allie_Caulfield/Flickr

Galerie chce výtěžek věnovat na projekt Housing First (Bydlení na prvním místě), který lidem bez domova shání stabilní bydlení. Za tyto peníze by mohli vybudovat 100 bytů v oblasti Severního Porýní-Vestfálska. Je to jediný projekt svého druhu v Německu, který lidem v nouzi pomáhá překonat bezdomovectví.

„Je to jen rok, co jsme projekt Richterovi představili poprvé. Budou z toho profitovat všichni. Můžete vlastnit nádherné obrazy od Gerharda a zároveň udělat něco opravdu dobrého pro lidi bez domova,“ řekla ředitelka projektu Housing First Julia von Lindern.

Domů
Sdílet
Diskuse