Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2018 17:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ilustrace, u kterých se dobře pobavíš, ale také popřemýšlíš o životě. Spojení hlubokých myšlenek a trefného humoru funguje skvěle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladá ilustrátorka zachycuje životní situace realistickým způsobem.

Zamýšlíme se nad svými pocity a emocemi dostatečně? Ilustrátorka Maria Guadarrama z Venezuely si myslí, že naše emoce jsou uzamčené, a proto vytvořila k vyjádření těch svých sérii The Unspoken Truth. Její styl ilustrování je netradiční.

Jednotlivé obrázky nejsou ani zdaleka prvoplánové, protože v nich Maria směšuje na první pohled nevinné vtipy s velkými pravdami o životě, o kterých však většinou nemluvíme na veřejnosti. Ilustrace přitom netvoří ani její hlavní pracovní náplň, protože se živí jako grafická designérka a ze své rodné Venezuely musela odjet. Momentálně žije v chilském Santiagu, ale na svou zemi vzpomíná s láskou.

Kdysi v ní pracovala jako ilustrátorka pro nejznámější noviny, avšak vlastnili je lidé blízcí vládě a Maria nemohla ilustrovat cokoli, co se jí zachtělo. Témata jako ekonomika či politika byla tabu. Venezuelanka proto zvolila radikální řešení a odstěhovala se ze země, přičemž pomaličku rozjíždí svou kariéru i na Instagramu. Atakuje 50 tisíc followerů a po současné prezentaci v médiích bude její popularita určitě ještě stoupat.

Zpět
Sdílet
Diskuse