Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2018 18:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Profesionálního lovce, který zastřelil buvola, zabil jen pár okamžiků poté člen stáda usmrceného zvířete

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Claude Kleynhans doplatil na nepozornost při přípravě na převoz mrtvého buvola.

Mezinárodně proslulý lovec zvířat Claude Kleynhans doplatil na to, co si tak oblíbil. Zkušený vůdce zemřel minulý týden u řeky Levubu v Jihoafrické republice poté, co se svou skupinou lovců ulovili buvola a snažili se ho naložit na auto.

Expedice neměla před odjezdem žádné pochybnosti o profesionalitě Kleynhanse, který sám sebe ve vlastní propagační brožuře popisoval jako upřímného a respektovaného lovce odpovídajícího za etické standardy. Přesto doplatil na jednoduchý zákon přírody.

Celá skupina byla zaneprázdněna přepravou těla mrtvého buvola, kterého před pár desítkami minut zastřelila, aby ho mohla převézt jako trofej, avšak nevšimla si dalšího buvola. Mohutné zvíře se ke skupině přibližovalo, a nakonec i zaútočilo. Při útoku buvola zemřel právě Kleynhans, protože zvíře mu narazilo do oblasti stehen a prorazilo stehenní tepnu.

Lovec měl zemřít prakticky okamžitě a útočící zvíře prý patřilo do stejného stáda jako buvol, kterého Kleynhans se svou skupinou předtím zastřelili. Ani přes rychlou reakci členů skupiny a snahy doběhnout pro pomoc již nebylo možné 54letého lovce zachránit. Rodina byla z neštěstí zarmoucená a zmínila, že právě buvol byl jeho oblíbeným zvířetem.


Domů
Sdílet
Diskuse