Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2018 18:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Blogerka propagovala smoothie, kam přidala jedovaté květy. Botanik ji před všemi fanoušky zesměšnil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nelze věřit všemu, co fitness blogerky zavěsí na svůj Instagram.

Na sociálních sítích už dlouhá léta získává popularitu propagace zdravého životního stylu. Fitness blogerky a blogeři občas svou aktivitu dotahují až do extrémů, o čemž svědčí i nedávný výtvor jedné z nich. Blogerka si pro své fanoušky připravila výborný recept na chutné smoothie, ale radost jí zanedlouho překazil botanik James Wong.

James se věnuje rostlinám dlouhá léta a svojí odborností by předčil mnohých kolegů, a tak neměl problém identifikovat květ, který blogerka umístila do svého smoothie. Nevypadal sice vůbec špatně a po barevné stránce nápoj příjemně doplnil, avšak James rychle upozornil na to, jakou rostlinu ve skutečnosti neznalá žena využila.

Botanik na Twitteru napsal, že už ho nic nepřekvapuje, protože každý den přibývá na Instagram nová fotka s novou jedovatou rostlinou, která by mohla fanouškům způsobit nepříjemné zdravotní potíže. Ačkoliv květ není mléčný výrobek a neobsahuje ani lepek, je plný látky lykorin, která je nebezpečným alkaloidem. Při kontaktu a užití může způsobovat svědění, otok, ale i zvracení a vykašlávání, takže pokud by ses nechal receptem blogerky inspirovat, nakonec bys před sebou měl velmi nepříjemný den.


 

Domů
Sdílet
Diskuse