Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2018 10:39
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Nový konkurent Fortnite je mixem battle royale a RPG se zdařilou kreslenou grafikou

TECH
Uložit Uložené

Jde o další výstřel do tmy, nebo se novinka ujme a bude konkurovat králům battle royale módu?

Battle royale mód je stále trendy a o korunu nejlepší hry bojuje několik her. Prozatím je na vrcholu Fortnite s jednoduchou kreslenou grafikou a hned za ním se drží PUBG s realistickou podobou. O pokusech prorazit s podobným konceptem se pokoušely i jiné hry, ale nikdy nezaujaly široké masy natolik, aby se řadily mezi nejlepší.

Nový konkurent Fortnite je mixem battle royale a RPG se zdařilou kreslenou grafikou
Zdroj: YouTube

Pokud znáš free-to-play konkurenta Overwatch, hru Paladins, tak právě od ní je odvozen titul Realm Royale, který byl nejprve součástí Paladins a nyní si ho můžeš zdarma stáhnout na platformě Steam.

Hra nabízí kreslenou grafiku, která by mohla reálně konkurovat Fortnitu. Hratelnost je však odlišná. Ve Fortnite každý hráč začíná s krumpáčem v ruce a během hry hledá zbraně a vybavení.

Nový konkurent Fortnite je mixem battle royale a RPG se zdařilou kreslenou grafikou
Zdroj: YouTube

V Realm Royale se rozhoduješ, za koho chceš hrát a na výběr máš různé klasy jako Warrior, Hunter, Mage, Engineer nebo Assassin. Začínáš ve vzducholodi, ze které samozřejmě vyskočíš. Po dopadu hledáš zbraně a schopnosti v truhlách, a pokud další zbraně nebo schopnosti nepotřebuješ, jednoduše je zničíš a získáš krystaly pro vytvoření legendární zbraně podle tvé klasy. Také si můžeš vylepšit brnění a schopnost.  

Nový konkurent Fortnite je mixem battle royale a RPG se zdařilou kreslenou grafikou
Zdroj: YouTube

Všechny schopnosti, zbraně a také brnění se dají vylepšit na legendární, nejvyšší úroveň. Pro rychlé cestování si můžeš vyvolat koně, takže nemusíš hledat pojízdné vozidlo. Mapa se skládá z různých částí rozdělených na poušť, les, tropy a zimní prostředí.

Zahrát si můžeš samozřejmě i squady. A tím začíná skutečná zábava. A hlavně, pokud si vyskládáš perfektní tým, můžeš prostě vyhrát. Každá klasa má totiž své výhody a nevýhody, ale pokud se tvá skupina naučí spolupracovat, tzv. Crown Royale (první místo) je vaše.

Uvidíme, jak se novinka od Hi-Rez Studios ujme, ale hru si už stihl zkusit i nejznámější streamer Ninja. Už v první hře je vidět, že talentovaný streamer je v battle royale hrách jako doma a využívá potenciál své klasy k jednoduchému zabíjení.

Už jen fakt, že si hru zkusil samotný král Fortnitu by ji mohl pomoci k zisku řady fanoušků a mohl by udělat z Realm Royale zdravého konkurenta.

Domů
Sdílet
Diskuse