Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2018 17:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zoufalý orangutan se snažil zastavit buldozer vlastním tělem. Stroj mu ničil domov

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zvíře si ke svému bydlišti vybudovalo silný vztah.

Třetí největší ostrov na světě – Borneo by v ideálním světě mělo být ničím nerušeným domovem pro stovky tisíc orangutanů, kteří tam odjakživa sídlili. Naneštěstí, v dnešním světě je bezpečnost vzácných zvířat odsunuta do pozadí, aby mohly společnosti ve velkém těžit přírodní bohatství naší planety.

Často o tom slýcháme z každé strany, avšak mnohé ohrožené druhy zvířat skutečně trpí. Společnost většinou osudy zvířat nejvíce zasáhnou, pokud je jejich utrpení zachyceno na kameru. Následující video pochází právě z ostrova Borneo, konkrétně z oblasti Západní Kalimantan. Jeho smutným hlavním hrdinou se stal zoufalý orangutan, který začal vlastním tělem bránit svůj les před buldozerem a dřevorubci.

Bezmocný orangutan se pokoušel stroj zastavit vlastníma rukama, ale nerovný souboj samozřejmě prohrál a ze stromu spadl. Ačkoliv byl souboj proti dřevorubcům neúspěšný, organizaci International Animal Rescue se naštěstí orangutana podařilo zachránit.

Statistiky hovoří jasnou řečí. Od roku 1973 klesl počet orangutanů na ostrově Borneo z 288 tisíc na současných přibližně 100 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse