Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2018 18:54
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

IKEA do dvou let ukončí prodej plastu na jedno použití ve všech svých prodejnách

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oblíbený řetězec představil dlouhodobý plán, jehož cílem je ekologičtější budoucnost.

I švédský nábytkářský gigant se rozhodl, že je nejvyšší čas naskočit na budoucnost bez plastového odpadu. Dle BBC přestane IKEA do roku 2020 prodávat veškerý plastový sortiment na jedno použití.

Rozhodnutí se vztahuje na veškeré prodejny tohoto řetězce a přichází nedlouho poté, co Evropská komise připravila zákaz výroby brček, příborů na jedno použití či vatových tyčinek. 

Kromě tohoto plánu představila IKEA další cíl. Do roku 2025 chce vyrábět veškerý sortiment výhradně z recyklovatelných či obnovitelných materiálů. Mimo to má v jeho restauracích přibýt více bezmasých jídel. 

V současné době se zdá, že se v oblasti znečištění životního prostředí, a zejména oceánů, hýbou ledy. Je dobře, že se k ekologičtějšímu stylu života připojil i tento obří řetězec.

Jak řekl výkonný ředitel Inter Ikea Group Torbjorn Loof: „Díky naší velikosti a dosahu máme možnost inspirovat a umožňovat více než miliardě lidí, aby žili lepší životy v souladu s limity naší planety.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse