Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 15:28
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Je 508 SW nejhezčí kombík na trhu? Nový praktický Peugeot sází na styl

TECH
Uložit Uložené

Druhá karosářská varianta se stává realitou.

Nová 508 zaujala už na autosalonu v Ženevě, kde patřila mezi ty největší a nejočekávanější novinky. Peugeot přišel mezigeneračně opět s revolučním designem, který ve výsledku neznamená jen velmi atraktivní křivky, ale i decentní změnu koncepce – ze čtyřdveřového sedanu se stal pětidveřový liftback se siluetou kupé. V těchto dnech nás Francouzi seznamují s druhou, ještě praktičtější karosářskou variantou, tedy verzí kombi, která si k názvu připisuje písmena SW.

I v tomto případě evidujeme decentní inspiraci u vozidel typu Shooting Brake, protože zadní část dostala díky jinému sklonu střechy o něco sportovnější a stylovější podtón. Jednotlivé estetické prvky z liftbacku (nebo chcete-li fastbacku) si zachovává i kombi, to však přináší více místa – zavazadlový prostor nabízí 530 litrů. Paradoxně to je o 30 litrů méně než v případě předchůdce a zároveň jde v rámci třídy o výrazně podprůměrný údaj, Peugeot však tentokrát upřednostnil design.

Je 508 SW nejhezčí kombík na trhu? Nový praktický Peugeot sází na styl
Zdroj: int-media.peugeot.com

Ten je však opravdu úchvatný, některá média dokonce označují 508 SW za nejkrásnější kombi na trhu. Kromě siluety a několika ozdobných prvků zaujme i skutečnost, že i verze kombi disponuje bezrámovým řešením dveří, což je v daném segmentu vskutku vzácné. Součástí příplatkové výbavy jsou adaptivní full-LED světlomety, po vzoru německých automobilek se do nabídky začlení i estetické pakety, které dokáží například chromové detaily zabalit do černé barvy.

Zpět
Sdílet
Diskuse