Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2018 16:05
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Coca-Cola přichází na trh s čirou verzí. Novinka bude bez kalorií

GASTRO
Uložit Uložené

Bohužel se má prodávat jen na japonském trhu.

Když někdo řekne Coca-Cola, každý z nás si v mysli představí hnědý sycený nápoj s množstvím cukru, kofeinu či kalorií. Toto však už brzy nebude úplně platit. Minimálně ne v Japonsku, kde se společnost rozhodla přidat do své nabídky transparentní nápoj s názvem Coca-Cola Clear.

V minulosti se o podobný krok pokoušela i konkurenční Pepsi, avšak bez úspěchu. Receptura v novém průhledném kolových nápojů od Coca-Coly zcela eliminovala karamel, který může za typickou barvu, díky které ji každý zná. Chuť by ale měla zůstat úplně stejná. Novinka by dokonce neměla obsahovat kalorie. Výrobní tým v testovacích fázích nejdříve vyzkoušel 50 různých receptů, než vybral ten správný.

Oblíbený nápoj se v průhledné verzi dostane do prodejen již zítra, 11. června, ale bohužel pouze v zemi vycházejícího slunce. Společnost údajně zatím ani neplánuje expandovat do jiných zemí světa. Ale pokud se nadějná novinka osvědčí, možná se jí v budoucnu dočkáme i my.

Domů
Sdílet
Diskuse