Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 17:30
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Airbnb má problém. Z Japonska zmizelo několik desítek tisíc nabídek ubytování

ZAJÍMAVOSTI AIRBNB JAPONSKO
Uložit Uložené

80 procent inzerátů muselo z Airbnb pryč, lidem byly rezervace zrušeny. Jaký je důvod?

Americká webová služba nabízející alternativní ubytování, Airbnb, čelí v Japonsku vážnému problému. Z jejich webu totiž zmizelo 80 procent nabídek ubytování. Z původně nabízených 62 tisíc nemovitostí zbylo už jen necelých 14 tisíc. Teprve loni bylo přitom sdílení domů v Japonsku zlegalizováno, předtím za to hrozily nepříjemné postihy. 

Japonská vláda ale nyní znovelizovala zákon o ubytování a ten nově vyžaduje, aby lidé nabízející domovy na podobných serverech svoji nemovitost zaregistrovali u patřičných úřadů a do inzerátu vložili číslo licence, které od státu získá. Čas mají už jen do 15. června. 

Airbnb má problém. Z Japonska zmizelo několik desítek tisíc nabídek ubytování
Zdroj: maxpixel.net
 

Už od začátku června ale Airbnb muselo začít smazávat ty nabídky ubytování, jejichž majitelé neměli všechny údaje řádně vyplněné a tedy podléhali zákonu. Airbnb je bude skrývat do doby, než si je všechny nedají do pořádku. Japonská vláda také vydala příkaz, že u všech takto nekompletních nabídek musí být zrušeny veškeré rezervace. Služba oznámilo, že všem hostům vrátí peníze.

Doporučeno
KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh KVÍZ: Poznej, jestli jde o slavné anime, nebo o šílený vymyšlený příběh 29. listopadu 2023 18:00

Problém se dotýká tisícovky turistů. Spousta z nich už má pochopitelně zakoupený let a bez ubytování by neměli kde spát. Na to se společnost Airbnb také připravila. Otevřela pro tyto příležitosti speciální fond a všem dotčeným hostům uhradí všechny náhlé výdaje.

Domů
Sdílet
Diskuse