Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2018 9:31
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Nádherný Assassin's Creed Odyssey, velkolepé bitvy i psychologický horor. Ubisoft ukázal skvělou show

TECH
Uložit Uložené

Jak vypadala konference Ubisoftu? Přinášíme vám souhrn toho nejzajímavějšího, co nám společnost nabídla.

E3 je tady, jedna konference střídá druhou a řada nyní přišla i na Ubisoft. Ten má aktuálně ve vývoji hned několik zajímavých titulů, na které se celý svět těší a které jsme si na show přáli vidět o něco více. Co vše tedy bylo k vidění? Pojďte se s námi podívat na celkový souhrn.

Po poněkud ztřeštěném začátku věnovanému nadcházejícímu dílu série Just Dance jsme dostali opravdovou pecku. Tou je nový cinematic trailer pro očekávanou space operu Beyond Good and Evil 2, který nabídl opět velmi poutavou podívanou. O tom se ostatně můžete přesvědčit níže sami.

Připomeneme, že hra není přímým pokračováním kultovního prvnímu dílu, ale prequelem, který se od jedničky bude výrazně lišit, což je pro některé fanoušky originálu možná trochu zklamáním. My ale pevně věříme, že tento zážitek bude rozhodně stát za to, což dokazují i úchvatné gameplay záběry, kterých jsme se také dočkali. 

Zajímavou zprávou je také oznámení, že tvůrci se rozhodli odstartovat takzvaný Space Monkey Program, díky kterému se mohou samotní fanoušci podílet na tvorbě univerza hry, které má být nesmírně bohaté. Pokud jste tedy například vizuální umělec, možná se právě i vaše návrhy a designy nakonec objeví v samotné hře. To stejné platí i pro nadané hudební skladatele.

Tento zajímavý nápad vznikl ve spolupráci s firmou Hitrecord, jejímž zakladatelem je známý herec Joseph Gordon-Levitt, který se objevil i na pódiu, aby program představil.

Následně přišla krátce řeč na Rainbow Six Siege. Dozvěděli jsme se, že komunita této taktické týmové akce nyní čítá úctyhodných 36 milionů hráčů a každým dnem roste dál. V této chvíli také vzniká dokumentární snímek Another Mindset, který se zaměří na celkem osm profesionálních hráčů. 

A na své si přišli také milovníci adrenalinu, motorek a kaskadérských kousků. Ty totiž potěšilo oznámení o novém pokračování Trials. Novinka nese název Trials Rising a jak autoři slibují, má být větší a lepší než kterýkoliv předešlý díl. Budeme jim věřit?

Nutno uznat, že z prezentovaných ukázek hra nevypadá vůbec špatně a dovádění na obtížných tratích se zdá být jako docela dobrá oddychovka, kterou bych osobně rád vyzkoušel, i když běžně podobným titulům příliš neholduji.

Hry se dočkáme 19. února (február) a zahrajeme si na PlayStationu 4, Xboxu One, PC a vůbec poprvé se série podívá také na Nintendo Switch. Zájemci se také mohou registrovat do bety.

A chybět samozřejmě nemohla ani očekávaná střílečka Tom Clancy's The Division 2. V té se hráči z New Yorku přemístí do upadajícího Washigtonu DC, který je stejně jako ostatní města zničený rozsáhlou pohromou a lidé bojují o přežití.

Tvůrci zdůrazňují bohaté možnosti úprav a výběr specializace vlastní postavy, aby si každý hráč mohl svého hrdinu přizpůsobit osobnímu hernímu stylu a vhodně doplňoval ostatní členy týmu. Větší důraz bude prý také kladen na příběh. 

Těšit se můžeme také na celkem 3 rozšíření ve formě epizod, z nichž každá přinese například nové vybavení a lokace. A aby toho nebylo málo, všechna 3 DLC budou pro hráče na všech platformách zcela zdarma. A dočkáme se také raidů až pro osm hráčů.

Očekávat hru můžeme 15. března 2019 a o tom, co všechno nás v tomto nehostinném světě čeká, si můžete udělat lepší obrázek díky novému traileru, který byl na prezentaci představen. 

Tvůrci nezapomněli ani na svůj loňský titul Mario + Rabbids Kingdom Battle. Ten dostane nový přídavek Donkey Kong Adventure a dočkáme se ho již za velmi brzy, konkrétně 26. června (jún).

Zatím si můžete vychutnat povedenou ukázku, ve které není nouze o humor.

Rozbouřené moře, pirátské plachty a zničující salvy dělových výstřelů. Přesně tak, řeč není o ničem jiném než o připravovaném titulu Skull and Bones, v němž se pustíme do velkolepých námořních bitev.  A nutno uznat, že hra vypadá opravdu slibně.

Nové záběry nám přibližují úpravy hráčova korábu, přepadávání nepřátelských lodí a krásy karibského prostředí. Zdejší svět bude navíc sdílený s ostatními hráči, s nimiž můžeme spojit síly, nebo naopak bojovat proti sobě.

Pokud vás stejně jako mě bavily námořní střety v Assassin's Creed 4: Black Flag, zdá se, že Skull and Bones by vaše choutky po pirátském životě mohl docela dobře uspokojit.

Hra dorazí příští rok, a tak se zatím nechte navnadit nejnovějšími záběry. 

Osobně velké naděje vkládám do psychologického hororu Transference. Hra vyvíjená pro virtuální realitu na mne už delší dobu dělá velký dojem, a stejně tak tomu bylo i na včerejší prezentaci. V Transference se hráč ponoří do narušených myslí několika postav, budeme řešit různé hádanky a užívat si nervydrásající atmosféru.

Tým tvůrců se spojil se společností Spectrevision, kterou založil populární herec Elijah Wood. Ten se objevil i na pódiu a o tom, že to bude stát za to, vás přesvědčí nové ukázky níže. 

Dostalo se nám i nakouknutí pod pokličku chystané vesmírné hry Starlink: Battle for Atlas, která také nevypadá vůbec špatně. Zajímavou zprávou bylo, že hráči na konzoli Nintendo Switch si hru budou moci užít i s postavami ze série Star Fox. 

Titul vychází 16. října (október) na Playstation 4, Xbox One, PC a zmiňovaný Switch. 

Nový For Honor se zatím nekoná, dostaneme ale nové rozšíření Marching Fire, které by spoustu hráčů mohlo přinutit se do této loňské on-line akce zase ponořit. Rozšíření přinese novou frakci se čtyřmi čínskými hrdiny a těšit se můžeme i na nový mód Breach pro osm hráčů (4v4). 

Pokud navíc hru ještě nevlastníte, ale máte na ni zálusk, můžete si ji tento týden stáhnout přes uPlay úplně zdarma, což je od Ubisoftu poměrně štědrá nabídka.

Konference se pomalu blížila do finiše a řada přišla na Crew 2. Očekávané závody hráče vezmou na výlet do Spojených států, které budeme moci svobodně brázdit s ostatními hráči, a to jako v autech, závodničkách, motorkách, lodích nebo třeba letadlech. 

Vyjíždíme už 29. června (jún), přičemž od 21. začne otevřené beta, do které se už nyní mohou zájemci přihlásit a vyzkoušet si tak jízdu po Americe v menším předstihu.

Dle očekávání si Ubisoft nechal to nejlepší na konec. Tím je samozřejmě odhalení nových záběrů z chystaného pokračování Assassin's Creed, které nás zavede do antického Řecka. A dozvěděli jsme se i datum vydání, které je naplánování na tento rok.

O hře jsme již vydali samostatný článek, a tak pokud si o hře chcete přečíst více bližších informací, klikejte na tento odkaz

Osobně jsem trochu zklamaný, že si Ubisoft pro hráče nepřipravil nějaké větší překvápko, kterým by všechny ohromil, ale i tak je třeba uznat, že o dobrou podívanou bylo po většinu konference postaráno. A jak se celá show líbila vám? Které oznámení vás potěšilo nejvíce? Podělte se s námi o názor níže v komentářích.

Pokud se o některé ze zmíněných her objeví nějaké další zajímavé informace, článek o něco co nejdříve doplníme 

Domů
Sdílet
Diskuse