Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2018 6:33
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

The Last of Us 2 ukazuje gameplay a vyráží dech nádhernou grafikou

TECH
Uložit Uložené

Připravte se na titul, která opět změní vnímání kvality u videoher.

Řeči si necháme na později, toto musíte vidět hned

Úvody a představovačky jsme tu už u článků o The Last Part II měli. Bez zbytečných řečí si tedy rovnou řekněme, že Naughty Dog rozhodně nezklamal. Debutový gameplay vyrazil všem dech, ať už mluvíme o úrovni grafického zpracování, brutality či animacích a plynulosti pohybu postav.

Občas to vypadalo jako nascriptovaná cutscéna, ale v tomto případě si můžete být jisti, že jde o skutečný gameplay. A že vypadá neuvěřitelné zábavně. Velký důraz bude kladen na stealth, protože jak můžete vidět ve videu, Rambo stylem daleko nedojdete (pouze na jednoduché obtížnosti s množstvím zbraní a nábojů).

Vývojáři nám ale ukázali, že přežít ve světě The Last of Us nebude jednoduché. Obzvlášť, pokud nemáte hodně zásob jako Ellie, která musí enormně improvizovat, aby to přežila. Napětí se dá krájet a přestože víte, že Ellie se nic vážného nestane, působí to úplně opačným dojmem.

Zdá se, že ačkoli prošel několika změnami, inventář zůstal věrný jedničce. Přehledný a rychle přístupný, přesně tak, jak to budeme potřebovat.

The Last of Us 2 ukazuje gameplay a vyráží dech nádhernou grafikou
Zdroj: Naughty Dog/Sony

Množství lidí se obávalo, že bez Joela to už nebude tak brutální a že Ellie bude v boji bezmocná. Omyl. Samozřejmě nemá chlapskou sílu (což v pěstních soubojích pocítíme), ale bude nebezpečnější než většina chlapíků kolem. Skvěle se hýbe, přesně ví, kam udeřit a jak nepřítele překvapit.

A to jsme ještě neviděli Clickery a jiná zmutovaná stvoření. Také nám Neil Druckmann a jeho tým neukázal Joela a pár věcí, o kterých už víme (tak například psa a několik dalších postav, včetně záhadné těhotné ženy).

V rukávu mají určitě nejedno překvapení, ale dnes už alespoň víme, že gameplay vypadá skutečně nádherně a v tomto ohledu se nemáme čeho obávat.

Člověku se skutečně uleví, když víme, že game director Bruce Straley opustil studio Naughty Dog a nahradit ho musel Kurt Murgenau (Uncharted: The Lost Legacy).

Co k tomu dodat? Mnoho lidí nepochybně ND pochválí, že se pohnuli i v případě sexuální orientace Ellie. Její novou lásku ztvární Shannon Woodward (Westworld) a my doufáme, že ji nikdo nezabije, protože jinak Ellie rozpoutá peklo. A právě to může být důvod, proč v reveal traileru říkala, že je všechny najde a zabije.

The Last of Us 2 ukazuje gameplay a vyráží dech nádhernou grafikou
Zdroj: Naughty Dog/Sony
The Last of Us 2 ukazuje gameplay a vyráží dech nádhernou grafikou
Zdroj: Naughty Dog/Sony

The Last of Us Part II bude o nenávisti a pomstě, takže můžeme očekávat, že někdo blízký Ellie přece jen zemře. A podle všeho půjde opravdu o její lásku, zatímco Joel to přežije.

Vlnu nevole opět nastartovalo násilí. Explicitní záběry ze hry skutečně nejsou příjemné pro slabší povahy, ale přesně takový je svět The Last of Us a hráči by si to už konečně mohli uvědomit. Naopak je úžasné, jak živě NPC působí. Projevují strach, bolest, nenávist a úzkost, přičemž cítíte každý jejich záchvěv bolesti.

Naughty Dog ukázal gameplay, jaký u konkurence uvidíme asi až v další generaci. Bohužel, stále nemáme potvrzeno, zda hra skutečně vyjde příští rok, ale můžeme to očekávat. Samozřejmě vyjde exkluzivně pro PS4 a my se už nemůžeme dočkat, až ze hry uvidíme více.

Už nyní se ale můžete těšit na zítřek a čtvrtek, kdy se o hře dozvíme mnohem více informací. A my je pro vás samozřejmě zpracujeme.

PS: Sony postavilo stan pro odhalení hry, který se podobal stanu přímo ze hry.

Zpět
Sdílet
Diskuse